x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ceaiul care alungă astenia de primăvară. Ajută și la scăderea în greutate

Ceaiul care alungă astenia de primăvară. Ajută și la scăderea în greutate

de Redacția Jurnalul    |    06 Mar 2024   •   18:30
Ceaiul care alungă astenia de primăvară. Ajută și la scăderea în greutate
Sursa foto: Hepta

Un ceai este potrivit pentru calmarea migrenelor care apar mai ales ca urmare a asteniei de primăvară. În plus, are un gust extraordinar.

Ceaiul de iasomie este extrem de popular în China, unde se consumă la aproape orice masă. Chinezii îl apreciază  datorită gustului plăcut, aromei relaxante, dar și beneficiilor pentru sănătate.

Totodată, ajută la combaterea răcelii și gripei, dar este recomandat și pentru scăderea în greutate. Accelerează metabolismul și reglează glicemia.

Ceaiul de iasomie are și efect anticancerigen, prevenind formarea celulelor maligne și combate înmulțirea radicalilor liberi din organism.

Calmează și relaxează sistemul nervors, fiind astfel recomandat în dureri de cap, stres, insomnie, stări depresive și anxioase. 

Este benefic și pentru sănătatea pielii. Persoanele cu ten gras, mixt ori cu tendință de îngrășare rapidă pot folosi măști cu ceai de iasomie sau ulei de iasomie pentru reglarea nivelului de sebum din piele și prevenirea acneei, potrivit monitorulcj.ro

×