CE BEM, CE MĂNCĂM Â
La prima vedere, produsul este foarte bun şi poate ajuta bebeluşii, mai ales in cazul colicilor. Foarte importante sunt insă calităţile plantelor folosite la acest ceai.
CE BEM, CE MĂNCĂM Â
La prima vedere, produsul este foarte bun şi poate ajuta bebeluşii, mai ales in cazul colicilor. Foarte importante sunt insă calităţile plantelor folosite la acest ceai.
Baby tea este un ceai pentru bebeluşi, in compoziţia căruia intră, după cum scrie pe eticheta produsului: "Flori de muşeţel (Flores Chamomillae), fructe fenicul (Fructus Feniculli), fructe de chimion (Fructus Carvi), iarbă de mentă (Herba Menthae)".
ANALIZĂ. Produsul analizat este o formulă de ceai din care se poate prepara o infuzie utilă in prevenirea unor fenomene digestive (colici) specifice sugarilor şi copiilor mici, ne explică Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Calitatea produsului este determinată in primul rănd de calitatea plantelor medicinale utilizate, astfel că un produs poate să manifeste calităţile enunţate intr-un grad mai mare sau mai mic, uneori chiar deloc. In special pentru sugari şi copiii mici apa cu care se prepară infuzia trebuie să fie de o calitate inaltă, altfel (in cazul folosirii apei din făntăni contaminate cu azotaţi) există riscul de intoxicaţii grave ale copilului. De aceea, recomandăm in mod expres mamelor să folosească la prepararea ceaiurilor apă plată imbuteliată din surse consacrate. In cazul in care acest lucru nu este posibil, mamele trebuie să se asigure că apa folosită nu a fost contaminată. Dacă recomandările nu sunt respectate cu stricteţe de mămici, se poate ajunge chiar şi la cazuri extreme, cum ar fi decesul bebeluşului, chiar dacă apa este fiartă.
CONCLUZIE. Produsul poate fi folosit in scopul pentru care a fost creat, cu menţiunile de preparare cu apă de bună calitate, in condiţii de igienă crescută, in recipienţi curaţi şi păstrare adecvată.
Citește pe Antena3.ro