x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cel mai sănătos înlocuitor al cafelei

Cel mai sănătos înlocuitor al cafelei

24 Apr 2019   •   18:30
Cel mai sănătos înlocuitor al cafelei

Atunci când stresul pune stăpânire pe corpul tău este bine să bei „cafea de cicoare”, un înlocuitor sănătos al cafelei clasice. Această plantă oferă foarte multe beneficii: protejează ficatul, este eficientă în tratamentul afecţiunilor biliare şi hepatice, dar poate fi utilă și în curele de slăbire.

Cele mai recente cercetări arată că rădăcina de cicoare stimulează memoria şi insulina, fiind o speranţă de viaţă pentru diabetici. Cafeaua făcută din această plantă-minune calmează durerile abdominale şi nu creează insomnii. Totodată, acest sortiment de cafea revigorează memoria, ajută în cazul activităţilor intelectuale intense, combătând oboseala. Medicii recomandă două căni pe zi. Acest sortiment de cafea se poate prepara în casă prin măcinarea rădăcinii de cicoare prin râşniţa de cafea sau se poate procura de la magazinele cu produse naturiste.

Beneficiile infuziei

Terapeuţii susţin că infuzia de cicoare are efecte excelente în combaterea digestiei leneşe, a tusei şi anemiilor. Consumată zilnic, infuzia este foarte bună şi pentru problemele digestive, asociate stresului, cum ar fi scăderea poftei de mâncare. Totodată, infuzia de cicoare este benefică în tratamentul artritei, gutei și reumatismului. În acelaşi timp, pentru persoanele care au probleme cu insomnia sau se confruntă cu tulburările nervoase datorate stresului, preparatele din rădăcină de cicoare sunt leacuri dovedite cu efect sedativ.

 

Nutriționiștii au constatat că cicoarea ne oferă beneficii și în curele de slăbire. Planta este recomandată în tratamentul obezității, deoarece scade pofta de mâncare.

 

Cum se prepară

Pentru persoanele care vor să consume cafeaua de cicoare, acest sortiment se prepară din două linguriţe de rădăcini de cicoare (prăjite puţin şi măcinate cu ajutorul râşniţei de cafea) şi o cană de 200 ml de apă. Băutura se fierbe timp de cinci minute, apoi se îndulceşte cu miere sau cu fructoză. Se recomandă câte două căni pe zi.

 

 

×