x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cele 7 alimente care combat stresul

Cele 7 alimente care combat stresul

29 Oct 2015   •   18:36
Cele 7 alimente care combat stresul

Dacă sunteți una din acele persoane care se stresează cu ușurință, cea mai sigură modalitate prin care vă puteți menține calmul este de să acordați o atenție particulară alimentației.

Probabil nu vă va veni să credeți, dar anumite alimente joacă un rol important în secretarea nivelului de serotonină, hormonul fericirii, sau în combaterea efectelor hormonului stresului, cortizolul. Conform www.mujerhoy.es, cele 7 alimente care ne ajută să ne relaxăm sunt:


1. Sucul de portocale
Când suntem preocupați sau îngrijorați, reacția naturală a corpului este de a elibera cortizol, hormonul stresului. Creșterea nivelului acestui hormon se traduce de cele mai multe ori prin depozitarea de grăsimi, în special pe abdomen.

O modalitate de a ne relaxa este să consumăm un pahar mare cu suc de portocale proaspăt stors. Un studiu desfășurat în Germania a demonstrat că persoanele care consumă 1000 miligrame de vitamina C în fiecare zi sunt mai puțin stresate.


2. Fulgii de ovăz
Acest mic dejun sănătos reprezintă mai mult decât o modalitate rapidă de a ne potoli foamea dimineața. Carbohidrații complecși stimulează eliberarea serotoninei, hormonul fericirii. Alte studii au demonstrat că ovăzul diminuează riscul de hipertensiune, diabet de tip 2 și acumularea kilogramelor nedorite.


3. Somonul
Somonul este un pește bogat în acizi grași omega 3, foarte utili pentru reducerea inflamației și care previn eliberarea cortizolului în situații stresante.


4. Sparanghelul
Sparanghelul este una din vegetalele bogate în acid folic, o substanță cunoscută pentru capacitatea de a reduce stresul și de a îmbunătăți starea. Este o legumă cu un conținut scăzut de calorii și sodiu, recomandată diabeticilor.


5. Stridiile
Aceste moluște, cunoscute în special pentru proprietățile lor afrodisiace, ameliorează stresul datorită conținutului ridicat de zinc. O singură stridie conține 11 mg de zinc.


6. Fisticul
Fisticul este bogat în magneziu, un oligoelement indispensabil organismului care reglează nivelul de cortizol. În plus, pentru persoanele preocupate de siluetă fisticul este de mare ajutor, fiind o gustarea ideală pentru cei care nu vor să se îngrașe.


7. Ciocolata neagră
Polifenolii și flavonoizii din ciocolata neagră reduc tensiunea arterială și induc un sentiment de relaxare. Un studiu efectuat cu ajutorul a 30 de subiecți, studenți care se confruntau cu stresul și anxietatea, a demonstrat că nivelul de cortizol a fost echilibrat grație consumului de ciocolată amăruie. 

×