CE BEM, CE MĂNCĂM
Conţinutul ridicat de zaharuri din acest produs este periculos pentru diabetici şi pentru persoanele obeze sau supraponderale.
CE BEM, CE MĂNCĂM
Fulgii de porumb cu ciocolată, multivitamine şi fier "Fortza" au următoarele ingrediente: "Mălai, făină de orez, zahăr, extract de malţ, 7% cacao cu conţinut ridicat de grăsime, ulei de cocos, indulcitor: fructoză, 2% pudră de ciocolată, lapte praf, sare, emulsifiant: lecitine E 322, aromă identic naturală: vanilină, antioxidant: alfa tocoferol E 307, vitamine şi minerale: vitamina C, tianină (B1), riboflavină (B2), vitamina B6, vitamina B12, niacină (PP), fier". Eticheta nutriţională precizează următoarele valori pentru 100 de grame de produs: "proteine 8,6 g, carbohidraţi 83,6 g, lipide 2,7 g, valoarea energetică 393,1 kcal/1667,3 kj, vitamine şi minerale (DZR), vitamina C 51,0 mg 85%, tianină (B1) 1,2 mg 85%, riboflavină (B2) 1,4 mg 85%, vitamina B6 1,7 mg 85%, vitamina B12 0,8 g 85%, niacină (PP) 15,3 mg 85%, fier 11,9 mg 85%.
ANALIZĂ. Ca majoritatea produselor din această categorie, şi acesta este dezechilibrat nutriţional, avănd un exces de zaharuri (amidon, zaharoză, maltodextrină, maltoză, glucoză, fructoză), ne explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. De asemenea, produsul este fortificat cu vitamine şi fier. Nu se specifică dacă vitaminele sunt naturale şi forma in care este adăugat fierul.
CONCLUZII. Produsul nu poate fi consumat de celiachici. Datorită conţinutului ridicat de zaharuri, bolnavii de diabet il vor consuma ţinănd cont de aportul de zaharuri permis zilnic, spune specialistul. Consumul in cantitate mare nu este recomandat supraponderalilor şi obezilor. Suferinzii de boli hepatice, cancer, status proinflamator sistemic şi de metabolism al fierului vor cere sfatul medicului.
Citește pe Antena3.ro