x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ciocolată cu doar 6,3% cacao

Ciocolată cu doar 6,3% cacao

de Cristina Andreea Calin    |    15 Sep 2007   •   00:00
Ciocolată cu doar 6,3% cacao

CE BEM, CE MĂNCĂM
Reţeta clasică a unei ciocolate conţine masă de cacao, ceva zahăr, unt de cacao. Batonul Lion are in compoziţie insă o mulţime de grăsimi care pot să ne imbolnăvească.



CE BEM, CE MĂNCĂM
Reţeta clasică a unei ciocolate conţine masă de cacao, ceva zahăr, unt de cacao. Batonul Lion are in compoziţie insă o mulţime de grăsimi care pot să ne imbolnăvească.

Lion este un baton de ciocolată care are in compoziţie următoarele ingrediente: "glazură de cacao (zahăr, grăsimi vegetale higrogenate, lapte praf degresat, cacao pudră (6,3%) cu conţinut redus de grăsime (10% grăsime), emulgator (lecitină de soia E 322), sirop de glucoză, fulgi de orez, sirop de malţ, sare, zahăr, ulei vegetal hidrogenat, făină de grău, zer praf demineralizat, zahăr, sirop de zahăr invertit, lapte praf degresat, stabilizator (glicerină E 422), lactoză, sare, agenţi de afănare (carbonat acid de sodiu E 500, carbonat de magneziu E 504), aromă, emulgator (lecitină de soia E 322), drojdie. Conţine gluten şi poate conţine urme de arahide, alune, migdale". Valorile nutriţionale medii pentru 100 de grame de produs sunt "valoarea energetică 2008 kj/ 478 kcal, proteine 6,5 r/g, carbohidraţi 64,6 r/g, lipide 21,5 g"

ANALIZĂ. Lion este un produs zaharos cu profil nutriţional profund dezechilibrat, cu exces de glucide cu absorbţie rapidă şi index glicemic ridicat (zaharoză, glucoză, zaharoză invertită) şi de grăsimi hidrogenate periculoase pentru sănătate, ne explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Â

CONCLUZII.
Din cauza amestecului de ingrediente periculoase pentru sănătate, produsul analizat nu este indicat copiilor, femeilor insărcinate şi care alăptează, supraponderalilor, obezilor, persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare, celor hipertensivi, bolnavilor renali, celor cu un profil lipidic sanguin patologic, celor cu boli hepatice, celor cu status proinflamator sistemic, bolnavilor de cancer, persoanelor cu afecţiuni dermatologice, neurodegenerative, diabeticilor. Este interzis bolnavilor de celiachie. Persoanele cu intoleranţă la lactoză, alergicii la migdale, alune şi arahide vor testa produsul inainte de a-l consuma. Â

×
Subiecte în articol: bun de consum