x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Controale: Amenzi în Costineşti

Controale: Amenzi în Costineşti

de Mihaela Ionescu    |    15 Sep 2009   •   00:00

La data de 10 septembrie, inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Vete­rinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul "Comandament Sezon Estival 2009" au controlat 28 de obiective cu profil alimentar din staţiunea Costineşti.

Au fost verificate 14 magazine alimentare, şapte restaurante, trei unităţi tip fast-food, trei braserii şi o patiserie. În urma verificărilor, la cinci unităţi au fost constatate abateri de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, referitoare la etichetarea produselor alimentare, completarea zilnică a graficelor de monitorizare a temperaturii şi a întreţinerii spaţiilor de lucru.

Trei dintre cele cinci unităţi au fost sancţionate de inspectorii sanitar-veterinari cu amenzi în cuantum total de 6.000 de lei, iar două unităţi au fost sancţionate cu avertisment. De asemenea, pentru întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor de lucru s-au aplicat o "Ordonanţă de Interzicere a Activităţii" şi o "Ordonanţă de Suspendare a Activităţii". Turiştii care sunt încă pe litoral şi constată nereguli în spaţiile de co­mercializare a alimentelor pot suna la Call Centerul ANSVSA 0800 826 787 pentru a face sesizări. Reclama­ţiile vor fi preluate de un inspector sanitar-veterinar şi vor fi rezolvate în cel mai scurt timp.

×
Subiecte în articol: bun de consum