x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Controale - Amenzi pentru igienă

Controale - Amenzi pentru igienă

de Cristina Andreea Calin    |    05 Ian 2009   •   00:00

În perioada 19-28 decembrie 2008, inspectorii sanitar-veterinari au efectuat controale la nivel naţional, în unităţi cu profil agroalimentar.



Au fost controlate unităţi de fabricare a produselor de morărit şi panificaţie, a produselor de patiserie, unităţi de fabricare a produselor din cacao, ciocolată şi alte produse zaharoase, unităţi de depozitare a legumelor, fructelor şi seminţelor, unităţi de fabricare a băuturilor alcoolice şi răcoritoare, precum şi unităţi de comercializare a produselor alimentare de origine non-animală. În urma neregulilor constatate, au fost sancţionaţi 10 operatori din 6 judeţe. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 27.500 lei.

Cele mai multe probleme au fost constatate în Gorj, unde au fost amendaţi 4 operatori. Sancţiunile au fost aplicate unităţilor care nu respectau condiţiile de igienă din spaţiul de depozitare şi prelucrare, cât şi pentru depozitarea necores­punzătoare a materiilor prime şi a produsul finit, precum şi pentru lipsa documentelor care atestă trasabilitatea produselor comercia­lizate, lipsa certificatelor de calitate şi conformitate, comercializarea directă către consumator a produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare, neaprobate sanitar-ve­terinar.

×
Subiecte în articol: bun de consum