x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cremă de grăsimi

Cremă de grăsimi

de Cristina Andreea Calin    |    29 Iun 2007   •   00:00
Cremă de grăsimi

CE BEM, CE MĂNCĂM
Combinaţia de ingrediente din această cremă de brănză este periculoasă pentru sănătate, de aceea, multor categorii de consumatori le este contraindicată.



CE BEM, CE MĂNCĂM
Combinaţia de ingrediente din această cremă de brănză este periculoasă pentru sănătate, de aceea, multor categorii de consumatori le este contraindicată.

Crema de brănză Rama Crème Bonjour este o combinaţie de brănză proaspătă din nu ştim ce fel de lapte, grăsimi modificate artificial şi căţiva aditivi alimentari. Pasta de brănză conţine "brănză proaspătă degresată (30%), apă, proteine din lapte (6,7%), agent de ingroşare (făină de seminţe de carruba E 410), regulator de aciditate (citrat trisodic E 331)", iar grăsimea tartinabilă vegetală cu 26,3% conţinut de grăsime: "uleiuri vegetale şi grăsimi vegetale interesterificate, apă, gelifiant (gelatină), acidifiant (acid lactic E 270), sare (0,5%), conservant (sorbat de potasiu E 202), antioxidant (calciu disodiu EDTA E 385 ), arome". Din eticheta nutriţională aflăm că pentru 100 de grame de produs vom ingera proteine 60 g, glucide 4,3 g, lipide 26,4 g şi vom căştiga 1.174 kj/286 kcal.


ANALIZĂ. Rama Crème Bonjour este un produs cu brănză din lapte, agenţi de ingroşare şi grăsimi vegetale modificate prin esterificare şi probabil şi prin hidrogenare. Produsul analizat conţine un conservant artificial E 202, potenţial alergen şi un agent de chelare-antioxidant artificial, E 385, care poate induce modificări nedorite ale organismului. Antioxidantul nu este recomandat in mod expres copiilor. Crema de brănză are un profil nutriţional dezechilibrat cu un exces de grăsimi modificate artificial şi o densitate calorică mare.


CONCLUZII. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi nu recomandă produsul analizat copiilor, femeilor insărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, celor cu status proinflamator sistemic, celor care suferă de maladii inflamatorii ale articulaţiilor, suferinzilor de boli cardiovasculare, hepatice, renale, alergicilor, bolnavilor de cancer şi de afecţiuni dermatologice şi de maladii neurodegenerative (Parkinson, Alzheimer).

×
Subiecte în articol: bun de consum brănză