x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet De vorbă cu doctorul despre celulită. Tot ce trebuie să știi, inclusiv exemplu de meniu pentru o zi

De vorbă cu doctorul despre celulită. Tot ce trebuie să știi, inclusiv exemplu de meniu pentru o zi

16 Apr 2018   •   22:10
De vorbă cu doctorul despre celulită. Tot ce trebuie să știi, inclusiv exemplu de meniu pentru o zi
Sursa foto: ValuaVitaly/Getty Images/iStockphoto

Celulita este, probabil, cea mai mare problemă a femeilor. Am zis că este interesant să vă prezint și alte păreri, pe acest blog, decât ale mele. Așa că am rugat-o pe doamna doctor Cristina Croitoru să explice ce-i cu celulita asta, de ce apare și ce putem face să scăpăm de ea. Și, pentru că alimentația este foarte importantă, am rugat-o să dea și un exemplu concret de meniu complet pentru o zi.

Eu: Care este rețeta de a scăpa de celulită? Se poate scăpa definitiv de ea?

Dr. Cristina Croitoru: Nu există o rețetă specială ca să scapi de celulită. Din păcate, nu putem afirma că dispare, deoarece ține de țesutul adipos și de structura fibro-elastică a pielii, care nu dispar. Dar putem ținti diminuarea vizibilă a aspectului de celulită.

Cum? Prin combaterea factorilor predispozanți acolo unde putem:

– alimentație variată și echilibrată nutrițional, bogată în legume, fructe și fibre

– mișcare fizică periodică (cu cât mușchii sunt mai tonifiați, cu atât celulita e mai puțin vizibilă)

– ingestia unei cantități suficiente de lichide zilnic (minimum 2 litri)

– efectuarea unor terapii specifice anticelulitice, cum ar fi tratamentele endermologice, cele mai eficiente în cazul celulitei indiferent de „vechimea” ei, ce implică aparatură performantă care „rupe” fibrozitățile ce apar în țesuturile de suprafață, îmbunătațește drenajul limfatic și stimulează metabolismul celular, cu accelerarea arderilor și „topirea” grăsimilor, dar stimulează și regenerarea fibrelor de colagen și elastină, redând fermitatea pielii.

Mai există și alte terapii benefice cum ar fi terapiile cu radiofrecvență, vacuum, ultrasunete/cavitație, lipodermoaspirație, laser.

– De asemenea, celulita e mai puțin vizibilă pe o piele mai închisă la culoare, deci bronzul ajută, preferabil cel  natural, utilizând și o cremă cu un factor adecvat de protecție solară.

Citeste aici interviul integral

×
Subiecte în articol: celulita