x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Digestie bună cu migdale

0
Autor: Steluta Indrei 15 Aug 2008 - 00:00
Digestie bună cu migdale

BENEFICII ● Probioticele combat balonările, diareea, constipaţia, colonul iritabil
Migdalele sînt renumite pentru conţinutul în vitamina E, minerale şi acizi graşi omega 3, care previn bolile cardiovasculare. Recent, cercetătorii au descoperit un nou beneficiu al migdalelor: substanţele probiotice.



BENEFICII ● Probioticele combat balonările, diareea, constipaţia, colonul iritabil
Migdalele sînt renumite pentru conţinutul în vitamina E, minerale şi acizi graşi omega 3, care previn bolile cardiovasculare. Recent, cercetătorii au descoperit un nou beneficiu al migdalelor: substanţele probiotice.

Un studiu efectuat la Institutul de Cercetări Alimentare din Statele Unite a demonstrat că migdalele au proprietăţi probiotice. Datorită acestora, migdalele ajută la buna funcţionare a digestiei prin creşterea nivelului bacteriilor "bune" din tubul digestiv şi reducerea bacteriilor "rele".

Se ştie că în sistemul nostru digestiv există o întreagă "populaţie" de bacterii, care formează aşa-numita floră saprofită. Cînd echilibrul florei saprofite este afectat, numărul bacteriilor rele îl depăşeşte pe cel al bacteriilor bune. Din această cauză apar tulburări digestive (balonări, crampe, diaree, constipaţie), sindromul colonului iritabil (boală care afectează 10%-20% din populaţie). Probioticele sînt compuşi ai alimentelor care ajută la reechilibrarea florei saprofite. Totodată, favorizînd înmulţirea bacteriilor bune, probioticele contribuie la dezvoltarea sistemului imunitar.  

STUDIU. Cum au demonstrat cercetătorii de la Institute of Food Research (IFR) că migdalele conţin compuşi probiotici? Cu ajutorul unor culturi de floră saprofită, ei au simulat în laborator activitatea tubului digestiv, astfel încît substanţele nutritive din migdale să reacţioneze în condiţii asemănătoare celor din stomac şi din intestinul subţire. Cercetătorii au observat procesul de fermentare şi efectele lui asupra florei saprofite. În acest fel au ajuns la concluzia că migdalele cresc în mod semnificativ nivelul bacteriilor "bune". Acest efect nu a fost observat cînd grăsimile au fost eliminate din migdale. Ceea ce i-a făcut pe cercetători să afirme că proprietăţile probiotice ale migdalelor se datorează grăsimilor (omega 3 şi omega 9) pe care le conţin. Studiul va continua cu testarea "pe viu" a efectelor probiotice ale migdalelor. În acest scop, cercetătorii au început deja să recruteze voluntari.

Alte studii au dovedit că acizii omega 3 şi omega 9 din migdale protejează vasele de sînge şi scad nivelul colesterolului. Pentru aceasta este suficient să mîncăm zilnic 40-50 de grame de migdale.

FIBRE, PROTEINE. Migdalele sînt recomandate pentru îmbunătăţirea digestiei şi datorită cantităţii apreciabile de fibre alimentare pe care le conţin: 7 g/100 g. Fibrele echilibrează tranzitul intestinal şi stimulează detoxificarea organismului. Totodată, migdalele se remarcă prin conţinutul în proteine: 20 g/100 g. "Singurul lucru de care trebuie să ţinem seama este cantitatea de calorii. Migdalele sînt foarte bogate în calorii, 100 g ajungând la 610 calorii. De aceea, puteam mînca 40-50 g zilnic, dar nu mai mult, dacă vrem să nu ne îngrăşăm", ne atrage atenţia profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi. Specialistul ne mai sfătuieşte să mîncăm migdale crude, în nici un caz prăjite. Deoarece, prin prăjire, în migdale se formează o substanţă nocivă, numită acrilamidă.
Citeşte mai multe despre:   migdale,   alimentaţie sănătoasă,   migdalele

 

Ştiri din .ro




Mai multe titluri din categorie

Ecografia pelvina. Ce este și de ce este nevoie de ea?

Ecografia pelvina. Ce este și de ce este nevoie de ea?
Ecografele Mindray au reusit sa creeze o adevarata revolutie in lumea medicala, fiind una dintre cele mai importante descoperiri utilizate pentru diagnosticare. Printr-o simpla ecografie se pot descoperi boli grave,...

Capcana în depresie: între însingurare şi sinucidere e doar un pas

Capcana în depresie: între însingurare şi sinucidere e doar un pas
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a sunat de câțiva ani alarma: depresia se va întinde ca o molimă în toată planeta. După invazia virusului care dă boala COVID, depresia a cotropit mai zdravăn...

UPDATE Cursa vaccinurilor anti COVD-19. Când vor fi gata

UPDATE Cursa vaccinurilor anti COVD-19. Când vor fi gata
Marea Britanie intenționează să lanseze un vaccin anti COVID-19 până la mijlocul anului 2021. Este vorba de cel dezvoltat de Universitatea Oxford și Astra Zeneca, transmite Reuters. "Sper ca lansarea...

Tratamente milenare: aromaterapia și cromoterapia

Tratamente milenare: aromaterapia și cromoterapia
Galerie Foto Aromaterapia este un tratament de vindecare holistic, care folosește extracte naturale de plante pentru a promova sănătatea și bunăstarea întregului organism. Uneori este denumită și terapie cu uleiuri...

Noi descoperiri despre cancer. Care sunt alimentele periculoase

Cercetătorii au descoperit o legătură moleculară directă între alimentație și riscul de dezvoltare a cancerului. O echipă internațională de cercetători a ajuns la concluzia că lactatele și carnea...

Un spray-insecticid ar putea avea efect asupra noului coronavirus

Un spray-insecticid ar putea avea efect asupra noului coronavirus
Oamenii de știință britanici au încercat să afle dacă spray-ul insecticid „Mosi-guard Natural” poate servi ca mijloc de combatere a noului coronavirus. La ce rezultate s-a ajuns? S-a dovedit că dacă acesta...

De ce reapar eczemele exact în același loc?

De ce reapar eczemele exact în același loc?
Inserm (Institutul Național de Cercetări Medicale al Franței) a analizat cazul eczemelor și explică de ce plăcile cauzate de contactul cu pielea al unui alergen reapar în aceleași locuri, chiar și la mult timp...

Mai multe cești de cafea pe zi cresc speranța de viață a bolnavilor de cancer de colon

Mai multe cești de cafea pe zi cresc speranța de viață a bolnavilor de cancer de colon
Un studiu realizat de experți de la Institutul Dana-Farber pentru tratamentul și cercetarea cancerului din Boston, Massachusetts arată că, în unele cazuri, cafeaua are un efect uluitor, ameliorând starea...

Arnica: floare mică, mare utilitate!

Arnica: floare mică, mare utilitate!
Arnica este unul dintre cele mai populare medicamente fără prescripție medicală din farmacii. Este, de asemenea, un clasic în trusa de urgență și geantă sport. Dar care sunt mai exact beneficiile arnicii,...

Durerea de stern: cauze posibile

Durerea de stern: cauze posibile
Sternul este osul din centrul pieptului de care se atașează coastele (prin cartilaj). Acest os este deosebit de expus, durerea în stern este frecventă. Dar care sunt cauzele posibile? În caz de durere la nivelul...

Vaccinul ROR și autismul: punctul final al controversei

Vaccinul ROR și autismul: punctul final al controversei
De câțiva ani, adversarii vaccinării de rutină împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei (MMR) au acuzat vaccinul că provoacă tulburări de dezvoltare de tip autist. Rezultatele a două noi studii ar trebui...
Serviciul de email marketing furnizat de