x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Dulce, amar, picant? Cum ne definește gustul personalitatea și ce proprietăți vindecătoare are

Dulce, amar, picant? Cum ne definește gustul personalitatea și ce proprietăți vindecătoare are

11 Iun 2015   •   12:07
Dulce, amar, picant? Cum ne definește gustul personalitatea și ce proprietăți vindecătoare are

 Ne place un gust sau altul în funcție de vârsta pe care o avem, de preocupări și de temperament. Preferințele culinare pot spune câte ceva despre personalitatea noastră, dar și despre starea de sănătate, pentru că, instinctiv, suntem atrași de acele alimente care ne pot ajuta să ne vindecăm sau să ne detoxifiem organismul, să ne recăpătăm vitalitatea.

Gustul dulce

Este gustul care ni-l recomandă pe copilul din noi. Persoanele care adoră gustul dulce al preparatelor sunt cele care nu și-au pierdut de tot ingenuitatea copilăriei. Sunt, de asemenea, persoane care simt mereu nevoia de a fi protejate și înconjurate de afectivitate.

Putem consuma alimente cu gust dulce în orice anotimp, atâta timp cât sunt naturale şi în cantităţi moderate. Este recomandat să consumăm dulce în special în momentele în care ne simţim devitalizaţi şi lipsiţi de putere. Pepenele roşu, preferat în timpul verii, are o mulţime de beneficii, printre care cel mai important este efectul de detoxifiere internă organismului. Reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de hidratare şi de vitaminizare pe timpul verii deoarece mai mult de 90% din compoziţia sa este apă.

Gustul dulce-acrișor

Este gustul adolescentului etern, el întoarce privirile după orice fetișcană cu pas sprinten, e atras de tot ce e frumos și ingenuu. Poate că unii vor găsi că sunt superfluu, inconsistenți în relații, dar ei nu fac decât să se simtă mereu ca la începutul vieții lor emoționale.

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR





×
Subiecte în articol: gust