x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Dulce pentru copii slabi

Dulce pentru copii slabi

de Cristina Andreea Calin    |    26 Apr 2007   •   00:00
Dulce pentru copii slabi

Specialistul nostru nu recomandă produsul analizat, Kinder Pingui, persoanelor cu probleme de greutate.

Produsul analizat conţine o serie de grăsimi vegetale. De aceea are o valoare energetică ridicată şi nu este recomandat persoanelor cu probleme de greutate.

Kinder Pingui este o "prăjitură cu umplutură lapte, trasă in ciocolată fină". In compoziţia acestuia intră: lapte proaspăt pasteurizat 24%, ciocolată fină 21% (zahăr, masă cacao, unt de cacao, emulgator-lecitină din soia E 320, aromă), zahăr, ulei vegetal şi grăsime vegetală, lapte praf degresat, făină de griu, unt de cacao, unt concentrat, dextroză, ciocolată fină cu lapte (zahăr, lapte praf integral, unt de cacao, masă de cacao, emulgator-lecitină de soia, aromă), praf de ouă, cacao degresată, făină de orez, drojdie, arome, emulgatori: mono şi digliceride ale acizilor graşi E 471), sare, extract de malţ praf". Valoarea energetică per baton (30 g) este de 132 Kcal, produsul avand proteine 2.2 g, carbohidraţi 11,3 g, lipide 8,7 g, vitamina E 0,26 mg, vitamina B2 0,09 mg, vitamina B12 0,12_g,calciu 48 mg, fosfor 55,5 mg, magneziu 13,5 mg.

ANALIZĂ. Produsul are densitate energetică mare, 435 kcal/100 g sau 132 kcal/30 g, şi un conţinut ridicat de glucide cu index glicemic inalt, ne spune Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, analizand eticheta produsului. Nu se specifică dacă grăsimea vegetală este sau nu hidrogenată. Este cunoscut faptul că grăsimea vegetală hidrogenată este periculoasă pentru organism. Conţine de asemenea şi o sursă de gluten şi una de albumină.

CONCLUZII. Citind eticheta produsului, specialistul ne spune că nu este indicat diabeticilor, supraponderalilor şi obezilor, suferinzilor de celiachie, persoanelor cu sensibilitate la ovalbumină.

×
Subiecte în articol: bun de consum