Aditivul alimentar E 635 (Disodiu 5â-ribonucleotide) are rolul de a potenţa gustul produselor in care este adăugat. Numai că avantajul este doar de partea producătorilor, pentru că cei care vor consuma in exces produse care au in compoziţie E 635 vor avea de suferit.
Aditivul alimentar E 635 (Disodiu 5â-ribonucleotide) are rolul de a potenţa gustul produselor in care este adăugat. Numai că avantajul este doar de partea producătorilor, pentru că cei care vor consuma in exces produse care au in compoziţie E 635 vor avea de suferit.
Este aditivul care provoacă cel mai rapid şi mai frecvent urticarii, unele ajungănd in stadii foarte grave. O cantitate mare de disodiu 5â-ribonucleotide poate declanşa eczeme in doar 30 de ore de la ingestie. Gravitatea acestora depinde şi de sensibilitatea consumatorului.
COMBINAŢII. Toxicitatea lui E 635 este dată şi de faptul că a fost realizat din alţi doi aditivi alimentari: E 626 (acid guanilic) şi E 630 (acid inozinic), care la răndul lor au efecte nocive asupra sănătăţii. Din această cauză, disodiu 5â-ribonucleotide nu ar trebui să se găsească in alimente destinate sugarilor. In schimb, este folosit din plin pentru chipsuri (mai ales sortimentele cu diverse arome), supe la plic sau in produsele de patiserie semipreparate. Â
INTERDICŢIE. Persoanele cărora religia sau dieta le interzice consumul de carne ar trebui să ştie că in mod obişnuit E 635 este extras din carne sau peşte, ca atare produsele ce il conţin le sunt interzise. Şi astmaticii ar trebui să se ferească de disodiu 5â-ribonucleotide, pentru că le va inteţi crizele. E 635 le este interzis şi suferinzilor de gută. Australienii au fost singurii care au luat măsuri impotriva acestui aditiv atăt de periculos, interzicăndu-l.
Este aditivul care provoacă cel mai rapid şi mai frecvent urticarii, unele ajungănd in stadii foarte grave. O cantitate mare de disodiu 5â-ribonucleotide poate declanşa eczeme in doar 30 de ore de la ingestie. Gravitatea acestora depinde şi de sensibilitatea consumatorului.
COMBINAŢII. Toxicitatea lui E 635 este dată şi de faptul că a fost realizat din alţi doi aditivi alimentari: E 626 (acid guanilic) şi E 630 (acid inozinic), care la răndul lor au efecte nocive asupra sănătăţii. Din această cauză, disodiu 5â-ribonucleotide nu ar trebui să se găsească in alimente destinate sugarilor. In schimb, este folosit din plin pentru chipsuri (mai ales sortimentele cu diverse arome), supe la plic sau in produsele de patiserie semipreparate. Â
INTERDICŢIE. Persoanele cărora religia sau dieta le interzice consumul de carne ar trebui să ştie că in mod obişnuit E 635 este extras din carne sau peşte, ca atare produsele ce il conţin le sunt interzise. Şi astmaticii ar trebui să se ferească de disodiu 5â-ribonucleotide, pentru că le va inteţi crizele. E 635 le este interzis şi suferinzilor de gută. Australienii au fost singurii care au luat măsuri impotriva acestui aditiv atăt de periculos, interzicăndu-l.
Citește pe Antena3.ro