x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet E-urile spaniole rosii pe care le inghitim

E-urile spaniole rosii pe care le inghitim

de Cristina Andreea Calin    |    24 Ian 2007   •   00:00
E-urile spaniole rosii pe care le inghitim

Reteta traditionala face ca rosu ponceau - un aditiv alimentar - sa fie admis pentru preparatul specific iberic analizat.

CE BEM, CE MANCAM
Ingredientele produsului Chorizo Espina sunt, conform etichetei: carne de porc, proteine de lapte, boia de ardei iute si dulce, condimente, sare, lactoza, dextrina, dextroza, antioxidant E316 - eritrorbat de sodiu, conservanti (E250 - nitrit de sodiu, E252 - nitrat de potasiu, colorant E124 - rosu ponceau).

Din eticheta nutritionala, care nu este tradusa in limba romana, reiese ca la 100 de grame de produs, densitatea energetica a produsului 258 kcal/1054 kj, proteine 21 g, grasimi 18 g, glucide 3 g.

Este un produs crud - uscat traditional iberic, din carne de porc, pentru care se admite si introducerea in mod exceptional colorantului E124 — rosu ponceau, dupa cum ne spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Are o densitate energetica moderata spre mare, un continut ridicat de proteine si grasimi animale saturate. Produsul nu este recomandat copiilor, persoanelor suferinde de hiperuricemie (guta), suferinzilor de ficat si rinichi, de sindrom metabolic, bolnavilor de cancer, precizeaza specialistul.

×
Subiecte în articol: bun de consum