x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Efectele benefice ale pisicii asupra bolilor și energiilor negative

Efectele benefice ale pisicii asupra bolilor și energiilor negative

22 Iul 2024   •   19:30
Efectele benefice ale pisicii asupra bolilor și energiilor negative
Sursa foto: Hepta

Pisicile continuă să-i fascineze pe oameni, multe dintre acțiunile lor fiind inexplicabile. Specialiștii susțin însă că prezența pisicii în casă este una benefică.

Bioenergeticienii susțin că pisica simte boala omului și poate identifica energia negativă în organism deoarece ar avea un câmp electromagnetic foarte puternic, iar prin contactul între om şi pisica undele electromagnetice ale acesteia neutralizează undele emise de un organism afectat.

Aceasta se așează în brațe, pe mijloc, pe cap ori în zona cervicală sau în orice altă parte a corpului bolnavă iar, după un timp, durerea se ameliorează.

Atac de cord

Un studiu realizat timp de 10 ani de cercetători de la University of Minnesota’s Stroke Institute, la care au participat peste 4.000 de americani, arată că în familiile în care există pisici, atmosfera este mai senină, iar proprietarii de pisici prezintă un risc cu circa 30% mai mic de a se confrunta cu un atac de cord.

După perioada de 10 ani, proprietarii de pisici au avut astfel un risc cu 30% mai scăzut de a muri în urma unui atac de cord, în comparaţie cu persoanele care nu aveau pisici. Se pare astfel că pisicile ajută la normalizarea pulsului, reducerea nivelului de stres şi tensiunii arteriale.

Terapia prin tors

Torsul pisicii produce vibrații între 20-140 Hz, cunoscute pentru efectele lor terapeutice în vindecarea multor afecțiuni.

Acestea sunt frecvențe folosite de kinetoterapeuți și ortopezi. Compozitorii de muzică de film folosesc aceste frecvențe pentru a genera emoții.

„Torsul pisicii folosește același circuit din creier, prin hipocamp și amigdală, o structura direct legată de declanșarea fricii. Ascultarea acestui zgomot jos produce serotonina, hormonul fericirii, implicat și în calitatea somnului” , spune medicul veterinar Jean Yves Gachet.

Se pare că torsul pisicii ajută și la eliberarea de oxitocină în creier. Oxitocina mai este numită și hormonul dragostei şi al ataşamentului, astfel că manifestarile de tandreţe, mângâierile, îmbrăţişările, vorbele afectuoase determină creşterea cantităţii acest hormon, care are efect vindecător asupra trupului.

Proprietarii de pisicii sunt mai puţin predispuşi la depresie.

Totodată, aceștia au un nivel mai scăzut al colesterolului şi trigliceridelor.

Persoanele care au suferit un atac de cord trăiesc mai mult dacă au în casă o pisică.

Mângâierea pisicii în Japonia

În Japonia s-au înființat ”cat-bar” sau baruri cu pisici. Jjaponezii merg în aceste locuri se duc pentru a bea un pahar și a mângâia pisicile, care îi eliberează de stres.
Din rațiuni de igienă, în multe dintre locuințele de închiriat din Japonia, animalele sunt interzise. În aceste baruri oamenii vin pentru a beneficia de tandrețea unei pisici, potrivit a1.ro.

×
Subiecte în articol: terapie casa pisica boală energie negativa