x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Efecte - Carnea s-ar putea scumpi

Efecte - Carnea s-ar putea scumpi

de Cristina Andreea Calin    |    13 Feb 2007   •   00:00
Efecte - Carnea s-ar putea scumpi

Firmele din industria carnii contesta un ordin al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), care impune firmelor tarife pentru controalele realizate de inspectori si sustin ca actul normativ ar putea avea drept consecinta scumpirea artificala a alimentelor.

Ordinul 11, publicat la 7 februarie, se refera la controlul efectuat de inspectorii Autoritatii in unitatile din sectorul produselor alimentare de origine animala. Presedintele Romalimenta, Sorin Minea, spune ca alaturi de firmele din indsutria carnii si patronatul din sectorul laptelui, dar si reprezentnatii producatorilor din alte sectoare vizate de ordin, contesta actul normativ. "ANSVSA: probabil ultimele doua initiale inseamna de fapt societate pe actiuni, caci este evidenta orientarea catre profit, sub deviza Bani din piatra seaca. (...) Pentru ANSVSA nu conteaza pretul alimentelor (scumpite artificial de milioanele de euro cerute de Ordinul 11) sau soarta industriei alimentare romanesti, pe care o scoate din competitie prin cascada de acte care n-au legatura cu realitateaì, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Romane a Carnii (ARC).

Aceste obiectii au fost ridicate si de firmele din industria vinului, care au actionat in instanta ANSVSA pentru un ordin similar, care stabilea tarifele in cazul unitatilor din sectorul non-animal (bere, vin, margarina, panificatie etc. - n.r.).

×
Subiecte în articol: bun de consum