x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Efectele alpinismului asupra copiilor bolnavi cronic

Efectele alpinismului asupra copiilor bolnavi cronic

17 Aug 2018   •   22:54
Efectele alpinismului asupra copiilor bolnavi cronic

Un studiu despre efectele alpinismului ca activitate de terapie prin experiență asupra bunăstării psihologice a copiilor și adolescenților cu boli cronice este în desfășurare în taberele Yuppi care au loc în 2018 în Șăulia, județul Mureș.

Terapia prin experiență

Terapia prin experiență include activități precum alpinism, echitație, canotaj, tir cu arcul, lucru manual, fotografie, teatru. Acest tip de terapie este un element central al taberelor Yuppi. Se adresează copiilor și adolescenților cu boli oncologice, artrită juvenilă sau diabet. Studiul despre efectele alpinismului, a luat startul în luna iulie, în prima tabără Yuppi din această vară. Tabăra este adresată adolescenților cu diabet. Studiul va continua în perioada 19-25 august, în a treia tabără Yuppi. Această tabără va fi adresată copiilor și adolescenților cu boli oncologice sau artrită juvenilă.

Studiul a fost inițiat de către Henrietta János, masterandă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, masterul de Consiliere și Intervenție psihologică, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj, și reprezintă subiectul lucrării sale de disertație.

Efectul alpinismului asupra bunăstării psihologice a adolescenților cu boli cronice

..................................

Citește mai departe AICI

×