Cele 12 zodii sunt împărțite în patru semne zodiacale, grație trăsăturilor similare care le caracterizează. Astfel, Berbecii, Leii și Săgetătorii sunt semne de Foc, caracterizați prin energie și vitalitate.
Semnele de Aer (Gemeni, Balanța și Vărsător) sunt reactive la stimuli externi. Racii, Scorpionii și Peștii sunt semne de apă, caracterizați prin schimbări emoționale. Semnele de Pământ (Taur, Fecioară, Capricorn) sunt caracterizate prin stabilitate și rezistență.
Astrologii spun ca in functie de aceste caracteristici, reprezentantii celor patru semne zodiacale ar trebui sa fie atenti si la dieta lor si sa consume numai alimentele compatibile cu aceste caracteristici.
Semnele de Foc: Berbec, Leu, Sagetator
Focul ii domina si ii predispune catre temperaturi ridicate, insa gratie lui au un metabolism bun, sunt feriti de virusi, bacterii si ciuperci.
Prea mult Foc
Cand elementul Foc este in exces, nativii acestor zodii au tendinta sa “explodeze”, sunt furiosi, nerabdatori. Astfel sunt predispusi la boli precum hipertensiunea arteriala, ulcere si inflamatii.
Dieta
..................