Nemtii sunt cinstiti si nu isi denu-mesc produsul frisca, ci "crema ba-tuta". Importatorii insa nu se forma-lizeaza si exploateaza apetenta ro-manilor de a cumpara eticheta, si nu continutul. Pe cale de consecinta, ei traduc fix ce vor si ce le convine.
CE BEM, CE MANCAM - "Frisca" din grasimi vegetale hidrogenate periculoase
Pe langa gama mare de aditivi alimentari, produsul analizat mai are si o eticheta gresita. Modul de folosire si eticheta nutritionala nu sunt traduse in limba romana.
Frisca vegetala sterilizata tratata termic Turm are urmatoarele ingrediente pentru 100 g: "grasime vegetala hidrogenata, zahar, praf de zer, proteine din oua, emulgatori: E472b (esteri glicerici ai acidului lactic cu acizi grasi), E435 (monostearat de polioxietilena de sorbitan), E 475 (esteri poliglicerici ai acizilor grasi), E 471 (mono si digliceride ale acizilor grasi), E 433 (monooleat de polio-oxietilena de sorbitan), stabilizatiri: E 407 (caragenan), E 339 (fosfati de sodiu mono, di si trisodici), sare, aroma, colorant: beta-caroten E 160 e, agent de crestere: monoxid de diazot, praf de zer." De asemenea, eticheta specifica faptul ca "produsul nu este din lapte". Eticheta nutritionala si modul de folosire nu sunt traduse in limba romana.
PRECIZARI
|
Rubrica se adreseaza
celor care doresc sa afle ce contin alimentele si bau-
turile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii.
Cititorii isi pot exprima opiniile la numarul de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43 sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro. Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redac- tiei (Piata Presei Libere, numarul 1-3, corp D, Sector 1, Bucuresti) eticheta acestuia pentru a fi "analizata" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizam ca profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi ii prezentam compozitia produsului si datele nutritionale preluate din eticheta produsului, fara a-i prezenta produsul. |