x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Exces de sodiu şi glucide

Exces de sodiu şi glucide

de Cristina Andreea Calin    |    21 Mai 2007   •   00:00
Exces de sodiu şi glucide

Produsul analizat nu este recomandat copiilor din cauza indexului glicemic ridicat, a grăsimilor parţial hidrogenate şi a conţinutului ridicat de sodiu.

Produsul analizat nu este recomandat copiilor din cauza indexului glicemic ridicat, a grăsimilor parţial hidrogenate şi a conţinutului ridicat de sodiu.

"Biscuiţii sandwich mic cu cremă de vanilie Merlin" au enumerate pe etichetă următoarele ingrediente: "făină albă de grău, zahăr, grăsimi vegetale parţial hidrogenate, dextroză, praf de zer, zahăr invertit, agenţi de afănare, bicarnonat de amoniu (E 503), bicarbonat de sodiu ( E 500), pirofosfat acid de sodiu (E 339), lapte praf degresat, amidon, emulgator: lecitină (E 322), arome naturale, sare".

Valorile nutriţionale pentru 100 g produs menţionate sunt: "proteine 6 g, carbohidraţi 69 g, grăsimi 22 g". Produsul analizat are o "valoare energetică totală de 495 kcal".

ANALIZĂ. Ca toate produsele din această gamă, şi acesta este dezechilibrat nutriţional, avănd un exces de glucide: amidon, zaharoză, dextroză. Ultimele două ingrediente conferă produsului un index glicemic foarte ridicat. De asemenea, biscuiţii conţin şi grăsimi vegetale parţial hidrogenate, dăunătoare sănătăţii. Produsul analizat conţine mai multe surse de sodiu (E 500, E 339, sare).

 Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare spune că produsul poate fi luat in considerare şi ca o sursă de sodiu de sine stătătoare, dar trebuie ţinut cont de aportul zilnic al acestui element, ce nu trebuie consumat in exces.

Â
CONCLUZII. Produsul nu este recomandat diabeticilor, supraponderalilor, obezilor, femeilor insărcinate şi celor care alăptează, copiilor, explică specialistul nostru. De asemenea, produsul analizat este interzis suferinzilor de celiachie (intoleranţă la gluten).

Â

Â


Â

×
Subiecte în articol: bun de consum