x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Experţii britanici coboară de pe piedestal produsele organice

Experţii britanici coboară de pe piedestal produsele organice

de Cristiana Toader    |    30 Iul 2009   •   00:00

Mâncarea organică nu este cu nimic mai bună decât alte produse, conform unui raport al "The Food Standards Agency ", o organizaţie din Marea Britanie alcătuită din experţi ai "London School of Hygiene and Tropical Medicine”.



Aceştia au studiat date colectate în ultimii 50 de ani. Rezultatele raportului contrazic părerea generală în ceea ce priveşte industria produselor organice, care valorează, în Marea Britanie, 2 miliarde de lire sterline.

Cercetătorii conduşi de nutriţioniostul Dr. Alan Dangour au descoperit că laptele, carnea, legumele sau fructele organice nu sunt cu nimic mai bune decât cele supuse anumitor tratamente. Grupurile care se află de partea mâncării organice au criticat concluziile experţilor, spunând că aceştia nu au luat în calcul efectul pesticidelor şi erbicidelor asupra alimentelor.

Dr. Dangour răspunde că, în calitate de nutriţionist, el nu este calificat să analizeze efectul pesticidelor. "Este posibil ca mâncarea organică să conţină mai puţine reziduuri de pesticide, dar noi nu am cercetat asta", spune el. El a adăugat că s-a descoperit un număr foarte mic de diferenţe în conţinutul nutritiv al alimentelor organice şi al celor produse în mod tradiţional. "The Soil Association", o organizaţie care susţine alimentele organice, a spus că aceste diferenţe de ordin nutritiv nu au absolut nici o importanţă.

Gill Fine, unul dintre conducătorii FSA ("The Food Standards Agency "), spune că acest studiu nu încearcă să spună populaţiei să nu consume mâncare organică. "Ceea ce spune el este că există o foarte mică diferenţă nutriţională între cele două tipuri de alimente, cele organice şi cele tradiţionale", a continuat el. De asemenea, "consumul de alimente organice nu este cu nimic mai bun pentru sănătăte", susţin experţii. 

×
Subiecte în articol: bun de consum