The American Heart Association (AHA) şi-a modificat semnul distinctiv pentru alimentele benefice inimii, cele cu un conţinut scăzut de grăsimi trans, pentru a asigura incadrarea acestora in campaniile educative pentru consum.
Ştampila alb-roşie face parte din programul AHAâs Food Certification Program şi arată că produsele nu provoacă boli cardiace intr-o ţară unde acestea sunt cauza deceselor a peste 870.000 persoane anual.
Conform programului, creat pentru cei cu vărste mai mari de 2 ani, o porţie de alimente trebuie să conţină mai puţin de 0,5 g grăsimi trans, mai puţin de 3 g de grăsime, de 1 g de grăsimi saturate, un colesterol de 200 g sau egal, iar sodiu mai puţin sau egal cu 480 mg pentru alimentele individuale. De asemenea, trebuie să conţină cel puţin 10 procente din cantitatea zilnică recomandată de proteine, vitaminele A, C, calciu, fier sau fibre dietetice.