x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Fasole cu puţine calorii

Fasole cu puţine calorii

de Cristina Andreea Calin    |    20 Oct 2007   •   00:00
Fasole cu puţine calorii

CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Produsul analizat, o conservă cu fasole şi costiţă, este echilibrat din punct de vedere nutriţional şi are şi o valoare energetică moderată. De aceea, poate fi consumat de majoritatea categoriilor de consumatori.Â


CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Conserva de costiţă cu fasole boabe Facos are in compoziţie: fasole boabe (53%), apă (25%), costiţă afumată(15%), ceapă, pastă de tomate, slănină, sare, condimente naturale, stimulator arome: monoglutamat de sodiu E 621. Dacă veţi consuma 100 de grame din acest produs, veţi acumula 228 kcal/955 kj, proteine 14,0%, lipide 6,0%, glucide 29,5%.


ANALIZÃ.... Produsul analizat face parte din categoria conservă de măncare tradiţional romănească. Analizăndu-i compoziţia, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare ne spune că fasolea analizată are un profil nutriţional relativ echilibrat şi o densitate energetică moderată 228/kcal/100 g. Avem un semn de indoială asupra cantităţii de lipide, care in comparaţie cu ingredientele folosite este prea mică. De asemenea, produsul conţine grăsimi animale saturate care nu trebuie consumate in exces. Costiţa afumată, din cauza compuşilor din fum, poate avea efecte negative asupra sănătăţii, in funcţie de sensibilitatea consumatorului.


CONCLUZII. Produsul poate fi consumat cu moderaţie de persoanele sănătoase active, in contextul unei diete diversificate şi echilibrate. Nu este indicat suferinzilor de boli hepatice, renale, copiilor, şi celor cu status proinflamator sistemic, bolnavilor de afecţiuni cardiovasculare, diabeticilor.

×
Subiecte în articol: bun de consum