x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Fresco Darling - Cremă din ingrediente sintetice

Fresco Darling - Cremă din ingrediente sintetice

de Cristina Andreea Calin    |    11 Iul 2008   •   00:00
Fresco Darling - Cremă din ingrediente sintetice

CE BEM, CE MÎNCĂM • Crema Fresco Darling este un desert cu vanilie de pe a cărui etichetă lipsesc valorile nutriţionale.Din lista de ingrediente se observă că produsul nu are în compoziţie nici un ingredient natural, fiind produs din zahăr şi aditivi alimentari.

CE BEM, CE MÎNCĂM
Crema Fresco Darling este un desert cu vanilie care are în compoziţie: zahăr, amidon modificat din porumb (E1420 sau altele), agenţi de îngroşare, carboximetilceluloză E466, gumă guar E412, aromă vanilie, coloranţi alimentari, caramel E150, tartrazină E102. De pe etichetă lipsesc valorile nutriţionale. Din lista de ingrediente se observă că produsul nu are în compoziţie nici un ingredient natural, fiind produs din zahăr şi aditivi alimentari.


ANALIZĂ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie produsul analizat, introducîndu-l în categoria deserturilor, cu profil nutriţional profund dezechilibrat. Acesta este dat de excesul de glucide, cu absorbţie rapidă şi index glicemic foarte ridicat (zaharoză), dar şi amidon modificat din porumb. Avînd în vedere compoziţia cremei, aceasta are o încărcătură glicemică ridicată, periculoasă pentru pancreasul endocrin, determinîd fluctuaţii periculoase ale glicemiei. Agenţii de îngroşare E466 şi E412 pot împiedica absorbţia unor lipide şi vitamine liposolubile şi de asemenea pot provoca tulburări gastro-intestinale persoanelor sensibile, ne atenţionează specialistul nostru, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Coloranţii chimici de sinteză E102 şi E150 pot avea efecte adverse asupra consumatorilor sensibili. Cel mai grav este faptul că afectează sănătatea copiilor, determinînd apariţia sindromului de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare. E102, tartrazina, este unul dintre cei mai periculoşi coloranţi chimici azoici de sinteză, putînd duce chiar la apariţia cancerului. Din lista de ingrediente rezultă că produsul are şi o valoare energetică ridicată.

În urma analizei listei de ingrediente rezultă că produsul nu este recomandat copiilor, adolescenţilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, suferinzilor de cancer, bătrînilor.

×
Subiecte în articol: bun de consum