x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Fructe și legume cu efect incredibil: mâncați mai mult, slăbiți mai mult!

Fructe și legume cu efect incredibil: mâncați mai mult, slăbiți mai mult!

24 Oct 2015   •   23:52
Fructe și legume cu efect incredibil: mâncați mai mult, slăbiți mai mult!

Când vine vorba de mâncat sănătos și slăbire, ideea că am putea consuma cantități mari dintr-un anumit produs sau aliment este, la o primă vedere, un nonsens. Totuși, există și excepții: anumite fructe și legume vă pot ajuta să slăbiți chiar dacă „abuzați”.

Aceasta este descoperirea cercetătorilor de la Harvard după mai mult de 20 de ani în care au urmărit schimbările de greutate și obiceiuri alimentare în cazul a 130.000 de oameni, bărbați și femei.

Deși este evident că o dietă bogată în vegetale înseamnă slăbire, specialiștii evidențiază că făcând aceste alegeri vom accelera procesul de pierdere în greutate:

  • mere și pere
  • fructe de pădure
  • crucifere (conopidă, broccoli, varză, varză de Bruxelles)
  • frunzoase (kale, spanac, salată verde)
  • tofu sau soia

  • De ce sunt merele și conopida atât de magice?

    Fructele și legumele au un conținut de fibre ridicat, esențiale pentru o digestie bună. În plus, au un indice glicemic mic și astfel scade riscul să experimentați simptomele neplăcute ale scăderii nivelului de zahăr din sânge.

    Evident, există si legume și leguminoase bogate în carbohidrați și amidon, pe care ar trebui să le evităm atunci când suntem la dietă, precum fasolea boabe, porumbul sau mazărea.

    Astfel, dacă vreți să slăbiți, va trebui să consumați alimente bogate în fibre și sărace în carbohidrați, scrie www.prevention.com. Evident, specialiștii nu sugerează să renunțăm definitiv la cartofi sau porumb, ci să le privim ca pe înlocuitori pentru pâine și paste, nu pentru conopidă și salată. 

    ×