x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Efectele frunzelor de dafin asupra sănătății. Ce se întâmplă dacă dormi cu ele sub pernă

Efectele frunzelor de dafin asupra sănătății. Ce se întâmplă dacă dormi cu ele sub pernă

de Redacția Jurnalul    |    22 Mai 2023   •   18:00
Efectele frunzelor de dafin asupra sănătății. Ce se întâmplă dacă dormi cu ele sub pernă
Sursa foto: pixabay.com

În timp ce legenda spune că fetele trebuie să-și pună busuioc sub pernă pentru a-și visa iubitul, despre frunzele de dafin nu știm prea multe. Ei bine, această practică aduce beneficii nebănuite asupra sănătății.

Frunzele de dafin sunt adăugate în mâncare pentru a oferi aromă mai ales preparatelor cu carne, însă punerea lor sub pernă pare o idee cam trăsnită.

Cu toate acestea, mirosul frunzelor de dafin are efecte relaxante asupra minții și corpului, astfel că punerea lor în pat ajută la reducerea stresului și anxietății. 

În istorie, acestea erau considerate că aduc viziuni și vise profetice. Totodată, dormitul pe frunze de dafin  ajută la memorare și concentrare deoarece conțin uleiuri esențiale care au proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene. Respirând aroma lor în timp ce dormim ne desfundă căile respiratorii și scad congestia nazală. 

Cercetătorii spun că frunzele de dafin conțin vitamine și minerale care ajută la vindecarea mai multor afecțiuni. Dacă sunt folosite extern, grăbesc vindecarea rănilor prin prevenirea infecțiilor și scăderea inflamației, potrivit spynews.ro.

 

 

 

×
Subiecte în articol: frunze dafin dormit pernă