x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Gelatina este interzisă alergicilor

Gelatina este interzisă alergicilor

de Cristina Andreea Calin    |    02 Iun 2007   •   00:00
Gelatina este interzisă alergicilor
CE BEM, CE MĂNCĂM
Gelatina extra Colonial este recomandată de producători pentru "prepararea cremelor, jeleurilor, torturilor, prăjiturilor şi a aspicului". Pentru a fi de ajutor gospodinelor, pe plic este notată şi o reţetă de tort.

Specialistul nostru, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne explică faptul că "gelatina este o proteină animală colagenică avănd o valoare biologică foarte scăzută, utilizată in special pentru obţinerea aspicurilor şi, in general, ca agent de gelifiere". Gelatina trebuie să fie insoţită de un document care să certifice faptul că nu provine de la animale contaminate cu prioni (boala vacii nebune).

Producătorul ne spune la ce să o folosim, specialistul nostru insă nu o recomandă anumitor categorii de persoane pentru efectele pe care aceasta poate să le aibă asupra sănătăţii. Persoanele alergice trebuie să fie foarte atente atunci cănd consumă alimente in compoziţia cărora intră gelatina. De asemenea, este recomandabil ca suferinzii de boli hepatice şi renale, bolnavii de cancer, de gută, persoanele care suferă de boli de colagen, copiii, femeile insărcinate şi care alăptează să evite consumul de preparate cu gelatină.

×
Subiecte în articol: bun de consum