x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Gourmet: 7 E-uri dintr-o muscatura

Gourmet: 7 E-uri dintr-o muscatura

de Cristina Andreea Calin    |    06 Feb 2007   •   00:00
Gourmet: 7 E-uri dintr-o muscatura

Chiar daca produsul analizat se nu-meste "sunca de pui" si se vrea a fi dietetic, faptul ca are in compo-zitie o multime de aditivi alimentari il face mai degraba daunator sanatatii.

CE BEM, CE MANCAM
Sunca deliciu de pui fum... contine, asa cum ne arata eticheta: piept de pui (55%), condimente naturale, sare (clorura de sodiu), conservanti (nitrit de sodiu E 250, acetat de sodiu E 262), proteina vegetala, amidon, stabilizator (difosfat disodic E 339, trifosfat pentasodic E 452), antioxidant (izoascorbat de sodiu E 301), agent de ingrosare (caragenan E 407), potentiator de gust (monoglutamat de sodiu E 620). Produsul analizat nu beneficiaza de eticheta nutritionala.

El este un preparat din carne fiert si afumat. Contine o gama larga de conservanti artificiali, de stabilizatori artificiali, de antioxidanti artificiali, de agenti de ingrosare si potentiatori de gust artificiali. Contine o sursa de proteina vegetala neidentificata, probabil din soia, si o sursa de glucide-amidon, ne spune specialistul nostru, profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

CONCLUZII. Desi se numeste "sunca de pui" si ar putea fi dietetica, produsul analizat nu mai beneficiaza de aceasta calitate din cauza multimii de aditivi alimentari adaugati. Din acest motiv, profesorul Mencinicopschi nu recomanda produsul copiilor, adolescentilor, bolnavilor de ficat, de rinichi, de maladii ale tractusului digestiv, de maladii inflamatorii, asmaticilor, bolnavilor cu afectiuni neurodegenerative, bolnavilor de cancer, suferinzilor de boli sistemice, autoimune, bolnavilor cu afectiuni dermatologice.

PRECIZARI
Rubrica se adreseaza celor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la numerele de telefon: 021.318.20.37; 021.318.20.43. Sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro. Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei (Piata Presei Libere, numerele 1-3, corp D, Sector 1, Bucuresti) eticheta acestuia, pentru a fi "analizata" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizam ca profesorului dr Gheorghe Menchinicopschi ii prezentam compozitia produsului si datele nutritionale preluate din eticheta produsului, fara a-i prezenta produsul.

×
Subiecte în articol: bun de consum