x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Grisine hipercalorice

Grisine hipercalorice

de Cristina Andreea Calin    |    20 Mai 2008   •   00:00
Grisine hipercalorice
Sursa foto: Jurnalul foto/
• CE BEM, CE MÎNCĂM
Eticheta produsului “Grissini To­ri­nesi” nu respectă legislaţia, neoferind consumatorilor lis­ta de ingrediente şi în limba ro­mâ­nă. Ni se oferă următoarele in­for­ma­ţii: “Ingredients: wheat flour, non-hydrogenated vegetable fat (6,5%), barley malt and maize extract, salt, yeast. Produced in a plant that also pro­cesses nuts, milk, sesame, soya, eggs”. (n.r. – Ingrediente: făină de grîu, grăsimi vegetale nehidrogenate (6,5%), malţ din orz şi extract de po­rumb, sare, drojdie de bere. Produs într-o unitate care mai procesează nuci, susan, soia şi ouă.) 100 de gra­me de produs au valoarea energetică 1.707 kj, proteine 9,0 g, grăsimi 8,0 g, din care saturate 3,9 g, carbohi­draţi 74,0 g, zahăr 3,5 g, sodiu 1.100 mg.


ANALIZĂ. Profesorul Mencinicopschi ne spune că acesta este un “produs de panificaţie cu densitate energetică ridicată şi încărcătură glicemică mare periculos pentru sănătatea pancreasului endocrin şi exocrin”. Grisinele conţin şi o sursă ascunsă importantă de sare (1.100 mg de sodiu). În urma analizei eti­che­tei, specialistul conchide că pro­du­sul poate fi consumat cu mo­de­raţie de persoanele sănătoase normoponderale ţinînd cont de aportul de so­diu adus.

Nu este indicat su­pra­pon­de­ralilor, obezilor, femeilor însăr­cinate şi care alăptează, suferinzilor de boli hepato-renale. Diabeticii îl vor consuma numai cu avizul me­­di­cului curant. Este interzis suferi­nzilor de celiachie.

×
Subiecte în articol: bun de consum