Eticheta produsului “Grissini Torinesi” nu respectă legislaţia, neoferind consumatorilor lista de ingrediente şi în limba română. Ni se oferă următoarele informaţii: “Ingredients: wheat flour, non-hydrogenated vegetable fat (6,5%), barley malt and maize extract, salt, yeast. Produced in a plant that also processes nuts, milk, sesame, soya, eggs”. (n.r. – Ingrediente: făină de grîu, grăsimi vegetale nehidrogenate (6,5%), malţ din orz şi extract de porumb, sare, drojdie de bere. Produs într-o unitate care mai procesează nuci, susan, soia şi ouă.) 100 de grame de produs au valoarea energetică 1.707 kj, proteine 9,0 g, grăsimi 8,0 g, din care saturate 3,9 g, carbohidraţi 74,0 g, zahăr 3,5 g, sodiu 1.100 mg.
ANALIZĂ. Profesorul Mencinicopschi ne spune că acesta este un “produs
de panificaţie cu densitate energetică ridicată şi încărcătură glicemică mare
periculos pentru sănătatea pancreasului endocrin şi exocrin”. Grisinele conţin şi
o sursă ascunsă importantă de sare (1.100 mg de sodiu). În urma analizei
etichetei, specialistul conchide că produsul poate fi consumat cu moderaţie
de persoanele sănătoase normoponderale ţinînd cont de aportul de sodiu adus.
Nu este indicat supraponderalilor, obezilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, suferinzilor de boli hepato-renale. Diabeticii îl vor consuma numai cu avizul medicului curant. Este interzis suferinzilor de celiachie.
Citește pe Antena3.ro