Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi a explicat în cadrul unei mese rotunde organizate de Danone care este rolul alimentaţiei în sezonul rece.
O dată cu venirea iernii, organismul nostru este mai vulnerabil, din cauza temperaturilor scăzute, iar obiceiul de a mânca sănătos devine şi mai important. Aportul nutriţional trebuie adaptat ţinând cont de sezonul în care ne aflăm. E demonstrat faptul că 70% din sistemul imunitar al organismului este situat în intestin. Ca urmare, este evident că printr-o alimentaţie corect aleasă ne putem menţine şi creşte rezistenţa la îmbolnăvire, inclusiv la infecţiile frecvente în timpul iernii. Pentru un sistem imunitar puternic trebuie să consumăm zilnic vitamina C (aportul zilnic recomandat este de 200 mg, pe care le putem găsi într-un ardei roşu de mărime medie, două portocale sau un grapefruit, 100 g de pătrunjel), vitamina A (aportul zilnic recomandat este de 800 micrograme, pe care le putem procura din morcovi, ficat, peste, ou, unt). De asemenea, avem nevoie de zinc (10 mg pe zi, îl găsim în fructe de mare, seminţe de dovleac, pâine şi cereale integrale) şi seleniu (55 micrograme/zi, surse: nuci, pâine, peşte, carne, ouă). (C.C.)
Citește pe Antena3.ro