Iaurtul din lapte proaspăt Brenac (2,8% grăsime) nu este chiar aşa de proaspăt cum spune eticheta, pentru că laptele a trecut printr-un proces de industrializare.
Poate laptele a fost proaspăt înainte de pasteurizare, însă trecând prin acest proces nu mai corespunde acestei caracteristici, apreciază profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Mai mult, prin adăugarea laptelui praf degresat se modifică valoarea biologică a produsului, scăzându-i-se beneficiile nutriţionale pe care le-ar avea un produs realizat doar din lapte şi culturi selecţionate.
Faptul că laptele a fost pasteurizat nu reprezintă o problemă, pentru că în felul acesta devine mai sigur pentru consum, însă precizarea de pe etichetă, conform căreia iaurtul a fost preparat din lapte proaspăt, este neconformă cu realitatea. De altfel, şi adăugarea de proteine din lapte contrazice menţiunea făcută de producător pe etichetă.
În aceste condiţii, recomandarea specialistului este să citiţi cu foarte mare atenţie eticheta produselor alimentare înainte de a le cumpăra, pentru a face exact achiziiţile de care aveţi nevoie. În acest fel, vă veţi proteja sănătatea dumneavoastră şi a familiei şi nu veţi fi păcăliţi de producători.
Eticheta
Lapte pasteurizat, lapte praf degresat, proteine din lapre, culturi selecţionate. Lipide 2,8 g, glucide 5,0 g, proteine 3,6 g, valoare energetică 59,6 kcal (250 kj).
Citește pe Antena3.ro