x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Igienă precară pe litoral

Igienă precară pe litoral

de Cristina Andreea Calin    |    24 Aug 2010   •   00:00

Inspectorii sanitar-veterinari au verificat la începutul lunii august 181 de unităţi de alimentaţie publică, din staţiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Jupiter, Neptun, Olimp, Cap Aurora şi Mamaia.

La controale s-a descoperit că cea mai frecventă deficienţă rămâne încălcarea normelor de igienă privind manipularea şi depozitarea produselor alimen-tare de origine animală şi non-animală.
De asemenea, alimentele erau vândute în spaţii insalubre, iar condiţiile de depozitare şi transport nu corespundeau normelor sanitar-veterinare în vigoare. Lucrătorii din unităţile controlate nu respectau lanţul frigului, siguranţa alimentară a consumatorului fiind pusă în pericol.

Inspectorii au mai găsit la vânzare produse care erau etichetate şi ambalate în conformitate cu legislaţia în vigoare.
Încălcările legislaţiei sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, constatate de inspectori în timpul verificărilor, au fost sancţionate contravenţional cu un număr de 15 amenzi, însumând 12.000 de lei, precum şi cu un număr de şapte avertismente.

Cetăţenii sunt rugaţi să sesizeze neregulile pe care le observă în domeniul siguranţei alimentelor la numărul de telefon al "Call Center"-ului ANSVSA 0800.826.787, care poate fi apelat nonstop, gratuit, din orice reţea de telefonie.

×
Subiecte în articol: bun de consum