x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet În ţară, condamnat la moarte. În străinătate, bărbatul are şanse să îşi recapete sănătatea

În ţară, condamnat la moarte. În străinătate, bărbatul are şanse să îşi recapete sănătatea

de Carmen Preotesoiu    |    27 Oct 2011   •   21:00
În ţară, condamnat la moarte. În străinătate, bărbatul are şanse să îşi recapete sănătatea

Gheorghe Melinte a ajuns la varsta la care ar trebui sa se bucure de copii. I-a crescut, i-a facut mari, s-a pregatit pentru vremea in care nepotii ii vor sari in brate si-i vor face batranetile calde si frumoase. De mai bine de 3 luni o tuse, un fel de intrerupere a respiratiei, i-a dat de gandit barbatului de 57 de ani. Medicii pe care i-a consultat in orasul natal, Piatra-Neamt, l-au suspus unei serii intregi de analize. Abia RMN-ul pulmonar menit sa arate afectiunile barbatului a facut ca la ultimele poze sa se observe si partea superioara a fica­tului. Ceva era in neregula, i-au spus medicii fiului. Au urmat imediat ecografii abdominale, RMN hepa­­tic. A iesit la iveala, dupa investigatiile efectuate la Bucuresti, o tumoare de 13/11/10 cm, "foarte mare, avand in vedere ca una operabila ar trebui sa fie de maximum 5 cm", explica fiul barbatului, Florin. La institutul Fundeni din Capitala familia barbatului a aflat cu groaza ca tumoarea este maligna. Ba mai mult, omul a pri­mit si diagnosticul medicilor, colangiocarcinom, o forma extrem de rara de cancer, care apare pe ficat, desi este de origine biliara. Medicii oncologi au hotarat atunci ca cea mai buna solutie in cazul bolnavului este sa inceapa curele cu citostatice. "Am refuzat ca­tegoric, mai ales ca stiam ca aceasta procedura i-ar fi pus in pericol toate celelalte organe. Specialistii au spus ca chemoembolizarea arteriala ar fi indicata pentru reducerea tumorii." Florin Melinte s-a aratat reticent. Parca cineva ii spunea in minte ca drumul pe care trebuie sa o ia tatal lui este altul. A apelat la medicii din strainatate. A trimis analizele me­dicale insotite de povestea tatalui sau la trei mari centre oncologice din Turcia, Austria si Elvetia.

Florin a invatat tremeni medicali noi, a citit mult pana a reusit sa inteleaga ce-i cu boala care-i chinuie parintele. Toate, pentru ca simte ca acum a venit vremea ca el sa aiba grija de omul care i-a fost mereu aproape. I-a sarit inima in piept de bucurie cand a vazut raspunsul venit din strainatate. Elvetia si Austria au fost prompte si pe aceeasi lungime de unda. Diagnosticul a fost confirmat, insa tratamentul prescris de medicii din tara s-a dovedit a fi gresit. "Cea mai buna varianta in viziunea specialistilor straini era Radioembolozare cu Yttrium 90, o substanta radioactiva care contine microsfere ce afecteaza doar tesutul bolnav din ficat, fara sa atace alte organe", reproduce Florin vorbele doctorilor. Procedura insa nu este la indemana oricui. Ea se efectueaza in mai putin de 10 centre din lume, iar in Europa doar in Zürich si Viena, cu niste costuri uriase, insa. Numai substanta folosita, care se produce doar in Canada, costa 10.000 de euro, flacon valabil doar pentru o singura interventie.

Barbatul a reusit cu ajutorul ba­nilor stransi de la prieteni, de la rude, de la oameni emotionati de povestea scrisa pe mail, cu emotie, de catre un fiu de 27 de ani, sa ajunga la Viena. I s-au facut investigatii amanuntite si medicii au pregatiti terenul pentru partea cea mai grea: radioembolizarea. Bucuria a fost mare cand medicii i-au anuntat ca celulele canceroase nu s-au raspandit in orga­nism. Barbatul este asteptat din nou la clinica din Viena. Dupa radioembolizare, cel mai probabil spune Florin, amintindu-si vorbele doctorilor, va urma o perioada in care tatal lui va trebui sa urmeze chimioterapia. Acum, impreuna cu fratele sau, se chinuie sa stranga 33.000 de euro necesari salvarii tatalui si sa inapoieze banii imprumutati de peste tot. Dati o mana de ajutor! Dar din dar se face Rai!

Sa fim alaturi de el!
Pentru cei care vor sa-l ajute pe barbat sa-si recapete sanatatea, pe numele lui Forin Melinte, la Piraeus Bank, sucurala Oltenitei, s-au deschis urmatoarele conturi:
● in lei: RO42PIRB4233306181005000
● in euro: RO08PIRB4233306181006000
● in USD: RO71PIRB4233306181007000

La Raiffeisen Bank Romania – Ag. City Mall Bucuresti:
in lei: RO61RZBR0000060009860509

La Garanti Bank – Agentia Floreasca Bucuresti:
● in lei: RO18UGBI0000102005774
● in euro: RO11UGBI0000102005775
Pentru mai multe detalii, familia Melinte poate fi contactata la numarul de telefon: 0720.020.492.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete