x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Incertitudini - Omega 6, nociv?

Incertitudini - Omega 6, nociv?

de Nicoleta Catana    |    16 Feb 2008   •   00:00

Potenţialul pe care îl au acizii omega 6 în ameliorarea comportamentului uman este pus într-un con de umbră de binecunoscutul acid gras omega 3, conform unui nou studiu.



Potenţialul pe care îl au acizii omega 6 în ameliorarea comportamentului uman este pus într-un con de umbră de binecunoscutul acid gras omega 3, conform unui nou studiu.

Asociaţia Alimentară din cadrul Parlamentului a analizat legăturile dintre regimurile alimentare şi comportament şi a înaintat către Guvernul Marii Britanii o serie de sugestii pentru îmbunătăţirea cercetărilor şi identificarea rolului esenţial al acizilor asupra minţii.  

Adam Kelliher, director executiv în cadrul Equateq, companie care se ocupă cu cercetarea şi producerea acizilor graşi, sprijină punctul de vedere al raportului, dar este de părere că omega 6 este neglijat, raportul fiind bazat mai mult pe studiul acizilor graşi omega 3 şi propune efectuarea mai multor studii.


EFECTE. Principalele boli care ar putea fi influenţate de acizi sunt schizofrenia, depresia, autovătămarea şi comportamentul violent. Acidul arahidonic, de exemplu, este foarte important pentru creier şi inimă, dar la ora actuală este o abundenţă a acestui tip de omega 6 în dietele moderne.

Studiile efectuate până în prezent asupra acizilor graşi omega 3 şi 6 au arătat fie că pot îmbunătăţi starea generală şi reduce depresia, fie că determină creşterea celulelor tumorii de prostată.

×
Subiecte în articol: bun de consum omega