Ai auzit de multe ori despre beneficiile surprinzătoare ale unui aliment ori ale altuia, mâncat/băut pe stomacul gol. Cel mai des exemplu rămâne cel al paharului de apă (caldă sau la temperatura camerei) băut dis-de-dimineață, înainte de orice altceva. Dar ai fost asigurat că efecte miraculoase au și sucul de lămâie băut pe stomacul gol sau un măr mâncat... pe nemâncate.
Vă propun astăzi să aflăm care sunt efectele miraculoase ale unui alt aliment, foarte îndrăgit de toți românii.
Atunci când este 100% natural, are numeroase beneficii asupra organismului, mai ales când este consumat pe stomacul gol. Iată ce se întâmplă în corpul tău după ce consumi acest ingredient natural înainte de a mânca orice altceva.
Ca remediu împotriva tusei sunt recomandate mai ales mierea de tei, dar si cea de salcâm. Atât pentru potenţarea acţiunii terapeutice, împotriva răcelii, gripei si a simptomelor acestora, cât si pentru ameliorarea gustului, mierea poate fi folosită la îndulcirea ceaiurilor.
• Ceai pentru tuse - flori de tei + flori de nalbă + fenicul + isop + cimbru de cultură + trei-fraţi-pătaţi. Principiile active din cimbrisor si din trei-fraţi-pătaţi calmează tusea. Isopul acţionează ca antiseptic pulmonar. Florile de tei si de nalbă au acţiune emolientă. Uleiul volatil din fenicul are acţiune antispastică, sedativă, carminativă, expectorantă.