x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    20 Aug 2007   •   00:00
LEGI. Producătorii şi comercianţii de carne şi produse din carne trebuie să respecte incepănd cu 8 aprilie o serie de noi norme de igienă şi siguranţă alimentară stabilite printr-un ordin comun al miniştrilor Agriculturii şi Sănătăţii, preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC). Firmele care au stocuri constituite inainte de termen pot insă vinde produsele, cu condiţia să nu fie expirate. Normele reglementează aspecte precum gustul, mirosul, consistenţa sau cantitatea de apă maxim admisă in componenţa unui anumit sortiment.


AMENZI. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au inchis temporar un fast-food din staţiunea Venus, din cauza condiţiilor de igienă şi depozitare, iar proprietarul a fost amendat. Inspectorii au mai găsit etichete la produsele din carne care nu erau traduse in limba romănă. "Vasele de la bucătărie erau murdare, astfel că vom sesiza Direcţia de Sănatate Publică", a spus Dan Vlaicu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. In staţiunea Costineşti, inspectorii au amendat proprietarul unui restaurant cu 11.000 de lei. In urma controlului, inspectorii au găsit produse expirate, mizerie in blocul alimentar şi veselă degradată. "Am găsit o pungă cu crenvurşti expiraţi şi una cu piept de pui care nu avea termenul de valabilitate inscripţionat", a precizat Vlaicu.

×
Subiecte în articol: bun de consum