x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    25 Aug 2007   •   00:00
SANCŢIUNI - ANPC penalizează neregulile
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor recomandă consumatorilor să fie atenţi la cumpărarea ingheţatei după ce mai bine de un sfert din produsele verificate recent au fost oprite de la comercializare. Aceştia au verificat intre 30 iulie şi 3 august 2007 mai multe unităţi de vănzare din 39 de judeţe şi din Bucureşti, fiind controlaţi 511 operatori economici şi peste 95.000 de kilograme de ingheţată. Principalele deficienţe sunt comercializarea de ingheţată in stare decongelată supusă proceselor repetate de decongelare-recongelare, consistenţă moale, ambalaje deformate.


APROBARE - Undă verde de la Uniunea Europeană
Majoritatea exporturilor de animale din Marea Britanie vor fi reluate incepănd cu 25 august, cu excepţia celor procesate pe o rază de 10 kilometri in jurul fermelor contaminate de febra aftoasă, au anunţat experţii veterinari din Uniunea Europeană. Aceştia au adoptat propunerea Comisiei Europene privind limitarea interdicţiei doar la regiunea Surrey in jurul celor două ferme unde a fost confirmată prezenţa virusului.


INSPECŢIE - In Vale Jiului, brutării neigienice
Aproape 20 de brutării din Valea Jiului au fost sancţionate sau au primit avertismente după ce au fost verificate de inspectorii sanitar-veterinari, care au descoperit deficienţe mari, cele mai grave nereguli fiind legate de transportul şi depozitarea produselor de panificaţie. Inspectorii au constatat că produsele de panificaţie sunt transportate in Valea Jiului in condiţii neigienice, cu maşini care nu au autorizaţii şi alături de care se regăsesc şi alte produse, cum ar fi carne, ouă şi alte alimente.


POZITIV - Laptele este bun pentru reclame
Laptele nu va fi pus pe lista produselor alimentare nepotrivite pentru publicitatea infantilă in Marea Britanie, a declarat un reprezentant al Food Standard Agency (FSA). Astfel, produsele vor putea conţine lapte in intreaga lui componenţă, fără a mai fi nevoie de prelucrare. FSA a făcut anunţul săptămăna trecută, după ce au apărut o serie de polemici cu privire la valoarea nutriţională a laptelui, declarănd că acesta nu este un produs bogat in grăsimi, sare sau zahăr, deci nu poate fi considerat junk food, 80% din reclamele care se fac pentru a promova produsele alimentare pentru copii sunt pentru cele junk food. (Nicoleta Catană)

×
Subiecte în articol: bun de consum