Autorităţile americane doresc să schimbe definiţia ciocolatei, deşi marii producători sunt impotriva acestei măsuri. Astfel, sub denumirea de ciocolată se vor găsi tot felul de dulciuri realizate din uleiuri vegetale, fără ca in compoziţie să intre un gram de unt de cacao. Producătorii serioşi de ciocolată reclamă faptul că in primul rănd nu va mai exista gustul şi in al doilea rănd vor apărea pe piaţă produse proaste şi nesănătoase.
STUDIU - Snacks-urile, pe primul loc
Un studiu realizat de "Data Monitor" arată că, deşi sunt considerate alimente nesănătoase, oamenii continuă să consume snacks-uri şi băuturi carbonatate. Totuşi, s-a observat că in 2007, 61% dintre europeni şi americani au incercat totuşi să cumpere astfel de produse cu un conţinut mai mic de grăsimi sau de aditivi. Acest lucru a adus un dezavantaj firmelor care aveau reputaţia de a produce alimente nesănătoase. Vănzările acestora au scăzut, deşi au incercat să prezinte produsele intr-o altă lumină. Â
TOXIINFECŢIE - 260 de copii chinezi spitalizaţi
260 de copii de grădiniţă din Beijing, China, au fost spitalizaţi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, anunţă agenţia Reuters. Cel mai probabil, sursa infecţiei este micul dejun servit la grădiniţă. Astfel de probleme se intămplă des in China, unde administratorii de cantine sunt incurajaţi să servească măncare mai slabă calitativ copiilor,
pentru a scădea costurile.
DECIZIE - Coloranţii nu vor fi interzişi
Autoritatea pentru Siguranţa Alimentelor din Anglia (FSA) a refuzat interzicerea aditivilor alimentari implicaţi in sindromul de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare la copii, deşi au fost de acord că trebuie luate măsuri. Totuşi, FSA aşteaptă decizia Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor, care trebuie să hotărască in cel mai scurt timp dacă va interzice folosirea acestor aditivi. Aceştia fac parte din categoria coloranţilor chimici de sinteză.
Citește pe Antena3.ro