x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    27 Oct 2007   •   00:00
DE BINE. Extractele de masline măcinate care nu conţin apă pot proteja celulele creierului de stresul oxidativ şi il pot proteja de bolile neurodegenerative, ca Alzheimer, conform rezultatelor unor noi studii efectuate atăt pe oameni căt şi pe animale. Cercetările au fost aplicate pe celulele creierului (in vitro) şi pe şoareci vii (ex vivo) şi au arătat că extractul măslinelor, bogate in hidroxitirosol poate reduce efectele dăunătoare ale ironului. La ora actuală se crede că hidroxitirosolul este principalul antioxidant din măsline şi, prin ulei, joacă un rol extrem de important in evitarea multor maladii. Alte studii interioare au arătat că poate preveni şi cancerul.


DESCOPERIRE. Cercetătorii de la Universitatea din Wisconsin Madison au descoperit că proteinele din zer pot forma nanoparticule in adaosul hidrogelului pentru a encapsula componentele bioactive. Avantajul utilizării proteinelor bazate pe gelatină ca un potenţial plan pentru a controla apariţia substanţelor bioactive este că sunt biodegradabile in totalitate şi nu mai este nevoie de alte procedee chimicale in prepararea lor. Există două cereri majore pentru consumul larg al hidrogelatinei, şi asta nu numai in domeniul farmaceutic, ci de asemenea in multe produse alimentare şi in aplicaţiile bioprocesatoare. (Nicoleta Catană)

×
Subiecte în articol: bun de consum