x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    03 Noi 2007   •   00:00
DUBII. O echipă de cercetători de la Institutul de Cercetare Alimentară din Marea Britanie (MB) au avertizat că fortificarea făinii cu acid folic poate duce la declanşarea unor probleme serioase de sănătate: cancer al intestinului, boli ale săngelui. Iniţial, demersul a fost lăudat intrucăt acidul folic a fost corelat cu prevenirea afecţiunilor la nivelul sistemului nervos, ca Spina Bifida in cazul copiilor nenăscuţi. Cercetătorii au făcut demersuri pentru a se face şi alte cercetări asupra acidului folic pentru a şti atăt beneficiile, căt şi riscurile adăugării acestui tip de supliment in făină in MB. Noua cercetare este benefică intrucăt oamenii de ştiinţă şi-au insuşit descoperirile conform cărora acidul folic este metabolizat in intestinul mic incă din anul 1980.


INTOXICAŢI. Un număr de 22 de copii cu vărste intre 3 şi 5 ani şi trei adulţi de la o grădiniţă din Slatina au fost internaţi in ultimele 48 de ore la Spitalul Judeţean Olt cu toxiinfecţie alimentară. Reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică Olt au prelevat probe din măncarea consumată de copii şi adulţi, iar la inceputul săptămănii viitoare urmează să primească rezultatul şi să stabilească motivul toxiinfecţiei. Directorul Autorităţii de Sănătate Publică Olt, Dana Conea, a declarat că micuţii şi adulţii sunt in afara oricărui pericol. Aceştia sunt internaţi la Spitalul Judeţean Slatina, unde sunt ţinuţi sub tratament. (Nicoleta Catană)

×
Subiecte în articol: bun de consum