x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Cristina Andreea Calin    |    24 Dec 2007   •   00:00
ACID FOLIC. Excesul de acid folic agravează efectele deficienţei de vitamina B 12, se arată intr-un studiu efectuat de Universitatea Tufts, SUA. Cercetarea a fost realizată pe mai bine de 10.000 de subiecţi. Medicii au observat că nivelurile de homocisteină şi acid metilmalonic sunt mult mai mari la indivizii care au deficit de B 12 şi acid folic in exces in sănge, decăt la cei care nu au suficientă vitamină B 12, dar un nivel normal de B 9. Cercetătorii speră să se folosească de rezultatele acestui studiu pentru a putea argumenta faptul că fortifierea obligatorie a alimentelor cu acid folic nu trebuie incurajată.


CREŞTERE. Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) doreşte să implementeze mai bine conceptul de transabilitate pentru a scădea incidenţa bolilor care se transmit oamenilor prin intermediul alimentelor. In raportul său anual, EFSA a arătat că in Europa, in timp ce numărul contaminărilor cu Salmonella a scăzut, cele cu Listeria au crescut cu 8,6 procente. Catherine Geslain-Laneelle, directoarea EFSA, a declarat că autoritatea face toate demersurile pentru ca alimentele să fie verificate in toate punctele prin care trec. Măsurile vor fi cu atăt mai aspre cu căt s-a constatat că bacteriile suferă mutaţii, afectănd din ce in ce mai mult omul.

×
Subiecte în articol: bun de consum