x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    19 Feb 2008   •   00:00
Info

15 februarie 2008: Un nivel scăzut de proteine consumate poate duce la scă­derea fertilităţii, conform unui nou studiu făcut la Universitatea din Sydney.

ÎNDULCITOR. Statele membre ale Uniunii Europene (UE) trebuie să recunoască eritritolul ca îndulcitor, conform unei noi directive. Unul dintre efectele introducerii acestui noi aditiv este creş­terea cantităţii de produse dietetice pe teritoriul Europei. Aditivul se găseşte în cantităţi mici în ma­joritatea fructelor, iar într-o proporţie mai mare în alimentele fermentate, ca sosul din soia, brânză, vin sau bere. Printre beneficiile eri­tritolului se numără un nivel scă­zut de calorii, un index glicemic mic sau un efect laxativ nesemnificativ. 

 

 

FERTILITATEA, ÎN PE­RICOL. Un nivel scăzut de proteine consumate poate duce la scă­derea fertilităţii, conform unui nou studiu făcut la Universitatea din Sydney. Cercetătorii atrag atenţia că oamenii nu au de suferit dacă nu au o alimentaţie bogată în proteine, dar le poate fi serios afectat sistemul de reproducere dacă nu le acordă importanţă. Oamenii de ştiinţă atrag atenţia că ignorarea consumului de proteine poate duce şi la pierderea sarcinilor sau chiar la incapacitatea de a concepe copii. 

 

ALERTĂ. Departamentul de Agricultură din Statele Unite ale Americii a ordonat retragerea de pe piaţă a 71 kilograme de carne de vită alterată de la un abator din California, care furniza produsul pentru prânzul din şcoli. Oficiali­tăţile spun că este cea mai mare cantitate de carne retrasă de pe pia­ţă de până acum şi că nu s-a în­registrat nici un caz de intoxic­a­ţie alimentară. În schimb, acţiu­nea de retragere de la comercia­pli­zare va afecta buna desfăşurare a prânzului în mai multe şcoli. 

 

NEIGIENIC. Peste 17.000 de pahare cu lapte cu cacao care erau pregătite pentru a fi distribuite în şcolile din judeţul Botoşani, în ca­drul programului guvernamental “Lapte şi corn”, vor fi folosite pentru hrana animalelor, după ce re­prezentanţii Direcţiei Sanitar-Ve­terinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani au constatat că acesta este impropriu consumului. Produsul avea o aciditate foarte mare, de peste 50 de grade Torner, în condiţiile în care aciditatea normală trebuia să fie de 19-20, iar procesul tehnologic nu a fost respectat. Sancţiunile faţă de Spicul 2 Dorohoi vin după ce săptămâna trecută mai multe şcoli au reclamat la Oficiul Jude­ţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) că laptele care a fost distribuit elevilor are culoare ciudată şi gust nespecific.

×
Subiecte în articol: bun de consum