x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    27 Feb 2008   •   00:00

27 februarie 2008: Persoanele supra­ponderale şi obeze care consumă carbohidraţi în exces au şanse foarte mari să se îmbolnăvească de cancer de esofag.

CANCER. Persoanele supra­ponderale şi obeze care consumă carbohidraţi în exces au şanse foarte mari să se îmbolnăvească de cancer de esofag. La această concluzie au ajuns cercetătorii americani care au studiat modul de alimentaţie a persoanelor cu proble­me de greutate în perioada 1973-2001. În acest interval, numărul de cazuri de cancer de esofag a crescut de la 300.000 la 2,1 mi­lioane. Obezitatea în sine este un factor favorizant pentru cancer, însă consumul de zaharuri rafinate creşte acest risc, mai ales la nivelul esofagului.

 

CLONARE. Un grup de euro­parlamentari englezi a cerut Co­misiei Europene (CE) să interzică clonarea animalelor pentru hrană. Cererea acestora vine cu puţin timp înainte ca Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară să îşi prezinte poziţia faţă de această nouă metodă de a obţine alimente. Grupul cere CE clonarea animalelor pentru hrană, pentru obţinerea de pui, pentru lapte, importul de animale clonate, em­brioni sau spermă provenite de la animale clonate sau de la puii lor.

×
Subiecte în articol: bun de consum