x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

08 Mar 2008   •   00:00

8 martie 2008



UNIVERSITĂŢILE BIO - Cartofi prăjiţi sănătoşi
Cartofii lăsaţi în apă înainte de a fi prăjiţi nu mai formează substanţa cancerigenă, acrilamidă, ne anunţă cercetătorii britanci. În felul acesta se reduce cantitatea de amidon din cartofi, iar prăjirea va fi mult mai sigură pentru sănătate. Cercetătorii au încercat trei variante: au spălat pur şi simplu cartofii, i-au lăsat 30 de minute în apă şi apoi, două ore. În primul caz, prezenţa acrilamidei s-a redus cu 23%, în cea de-a doua cu 38 şi în ultima aproape cu jumătate.


GLOBALIZARE - Ghid pentru chimicale
Globalizarea are ca efect distrugerea siguranţei şi a calităţii alimentelor pe care le consumăm, atrage atenţia o companie americană care realizează cercetări de piaţă. Producătorii de alimente vor fi nevoiţi să folosească din ce în ce mai mulţi coloranţi, conservanţi şi alţi aditivi chimici, iar noţiunea de natural aproape că va dispărea, afirmă Darrel Abernethy, conducătorul studiului. Rezultatele complete se găsesc în cea de-a şasea ediţie a Codexului pentru substanţe chimice folosite în alimente, lucrare care stabileşte standardele pentru calitatea şi puritatea hranei.  


DIETĂ - Aminoacizi pentru bătrâni
Mărirea cantităţii de aminoacizi esenţiali din dieta persoanelor de vârsta a treia poate creşte masa musculară şi le poate întări funcţiile fizice şi psihice, se arată într-un studiu realizat de cercetători americani. Celor 12 voluntari participanţi la studiu li s-au administrat suplimente alimentare conţinând aminoacizi, dar li s-a redus cantitatea efectivă de hrană, ei ingerând caloriile necesare din substanţele în cauză. Elisabet Borsheim, conducătoarea proiectului, spune că suplimentarea dietei cu aminoacizi este mult mai benefică sănătăţii persoanelor în vârstă decât consumul de alimente cu aport caloric mare.


MANGO - Antioxidanţi naturali
Produsele de patiserie şi de cofetărie pot fi de acum mai sănătoase, dacă pentru ele se vor folosi ca antioxidanţi substanţe extrase din fructele de mango, se arată într-un studiu publicat în Journal of Cereal Science. Pentru extracţia de antioxidanţi s-a folosit coaja de mango, iar primele produse realizate au fost niştre biscuiţi care au trecut deja testul consumatorilor. Cercetătorii cred că prin folosirea acestor noi substanţe naturale se va reduce în mod semnificativ numărul bolnavilor de cancer de colon şi al accidentelor cardiovasculare.

×
Subiecte în articol: bun de consum