x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    22 Mar 2008   •   00:00

PROIECT. Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară (EFSA) a lansat o dezbatere online pentru a vedea care este nivelul consumului de produse alimentare în Europa cu scopul de a realiza o bază de date. Aceasta va cuprinde 15 categorii de produse alimentare ample, ca laptele şi produsele care derivă din acesta, şi 21 de subcategorii, ca brânza. Un expert din fiecare ţară este aşteptat să coordoneze datele din locul de unde provine. Potrivit EFSA, nu pot fi comparate în mod direct toate informaţiile din cauza metodelor de a efectua sondaje, care diferă prea mult, şi a sistemului de categorisire a alimentelor. (N.C.)

 

SIGURANŢĂ. Un consum zilnic de băuturi nealcoolice fermentate cu acid propionic ne poate spori senzaţia de saţietate, dar acesta trebuie realizat într-o doză optimă şi în conformitate cu conceptele viabile de piaţă, potrivit unui nou studiu realizat de o echipă de cercetători din Olanda. Astfel, ceaiul verde sau băuturile din extractele de boabe de struguri ne dau o stare de linişte, care ne poate inspira încredere. Conform oamenilor de ştiinţă, efectele lichidelor au o durată de peste 50 de minute. (N.C.)

 

CLONARE. Administraţia Alimentelor şi a Medicamentelor (FDA) din SUA a comandat un sondaj pentru a vedea care este reacţia americanilor faţă de alimentele provenite de la animalele clonate. Cum americanii nu s-au arătat îngrijoraţi, începând de la 15 ianuarie 2009, pe raftul magazinelor vor apărea astfel de produse. Consumatorii nu vor putea să facă diferenţa între produsele clasice şi cele provenite de la animalele clonate, având în vedere că cele din urmă nu vor fi etichetate ca atare. (C.C.)

 

CERCETARE. Consumatorii europeni preferă tot mai mult gustările, deoarece acest mod de a se hrăni este mult mai comod, conform unui nou studiu efectuat de Datamonitor. Datele arată că pentru servirea mesei majoritatea preferă cerealele sau produsele gata preparate sănătoase cumpărate din benzinării, ceea ce a dus şi la o creştere semnificativă a vânzărilor. 35% din populaţia Europei şi a Americii de Nord consumă zilnic câte o gustare sănătoasă, iar consumul de astfel de produse este aşteptat să crească cu 9% până în 2011, întrucât eforturile autorităţilor de combatere a obezităţii i-au făcut pe oameni să îşi dea seama de importanţa alimentaţiei sănătoase. (N.C.)

×
Subiecte în articol: bun de consum