x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Cristina Andreea Calin    |    22 Mar 2008   •   00:00

Persoanele care suferă de artrită şi trec la o dietă vegetariană fără gluten au un risc mai scăzut de atac cerebral şi infarct de miocard, conform unui stdiu realizat de cercetători de la Universitatea din Stockholm.

Dietele fără gluten ajută suferinzii de artrită

 

Persoanele care suferă de artrită şi trec la o dietă vegetariană fără gluten au un risc mai scăzut de atac cerebral şi infarct de miocard, conform unui stdiu realizat de cercetători de la Universitatea din Stockholm. Dieta vegetariană fără gluten este săracă în colesterol, ceea ce îi ajută foarte mult pe bolnavii de artrită reumatoidă. Mai mult, cercetătorii spun că o astfel de dietă este bogată în anticorpi împotriva virusurilor care produc boli cronice inflamatorii, artrite reumatoide. De asemenea, dieta vegetariană fără gluten scade indexul masei corporale, ceea ce le este de ajutor celor care suferă de aceste maladii.



Mai puţină sare în produsele de brutărie

 

 

Agenţia pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie doreşte reducerea cantităţii de sare din produsele de brutărie, în special din pâinea premium. Autorităţile britanice au luat în ultimul timp măsuri disperate pentru a convinge consumatorii să nu mai depăşească cantitatea zilnică recomandată de sare de 6 g. Problema cea mai mare a autorităţilor în acest caz particular este că pentru a produce pâinea premium este nevoie de o cantitate mai mare, pentru a se putea păstra textura potrivită a aluatului. În acest proiect sunt implicaţi şi producătorii care vor să investească în cercetarea efectelor reducerii cantităţii de sare în pâinea premium. Reuşita studiului este foarte importantă, pentru că din cauza consumului ridicat de sare apar boli cardiovasculare, renale şi o mulţime de alte maladii.

 

 

 

ASA cere lămuriri companiei Danone

 

 

Reclame. Autoritatea pentru Standarde Publicitare (ASA) din Marea Britanie a sfătuit compania Danone să înlăture neînţelegerile care apar în reclame legate de iaurtul probiotic Actimel. ASA a cerut companiei franceze să publice pe site-ul propriu studiile ştiintifice care să dovedească efectele benefice ale iaurtului incriminat. Până nu rezolvă această situaţie, reclama care rulează acum nu mai poate apărea. Compania s-a conformat şi dovezile au fost făcute publice. 

 

Gena care controlează forma roşiilor, identificată

 

Roşii. Cercetătorii americani au descoperit o genă prin care poate fi controlată forma roşiilor. Biologii au vrut să descopere motivul pentru care unele roşii în ultimul timp cresc foarte mari, ceea ce nu se întâmpla în urmă cu zeci de ani. Gena care face astfel de transformări a fost numită SUN şi poate transforma roşiile lunguieţe în rotunde şi invers. Procedeul are la bază clonarea genelor, iar cercetătorii speră ca prin această descoperire să poată controla forma şi mărimea tuturor fructelor şi legumelor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: bun de consum