x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

04 Apr 2008   •   00:00

4 aprilie 2008



RESTRICŢII LA CARNE. Comisia Europeană va ţine cont de contestarea deciziei luate de World Trade Organization (WTO), care condamnă interzicerea importurilor de carne care conţine hormoni artificiali. Producătorii din UE au fost nevoiţi să îşi aleagă cu atenţie sursa de aprovizonare şi să facă demersuri pentru ca restricţiile să fie ridicate. Acestea au fost stabilite din cauza faptului că hormonii pot determina apariţia cancerului.


RECIPIENT. Noile ambalaje pentru băuturi nealcoolice fabricate de o companie din Elveţia sunt concepute special să protejeze produsele de factorii externi. Ambalajul inovator arată ca o combinaţie între sticlă, cană şi un buzunar şi nu reprezintă o ameninţare pentru mediul înconjurător. De asemenea prezintă rezistenţă în timpul transportului, chiar şi pe distanţe lungi. Ele sunt realizate din diferite materiale ca aluminiu laminat.  


FĂRĂ GRĂSIME.
Înlocuirea făinii cu tărâţele de orez în produsele care conţin unt sau frişcă sau cele prăjite scade conţinutul în grăsimile, calorii şi conţinutul de sodiu, potrivit unui studiu efectuat de cercetători din SUA. Testul urmăreşte reducerea cantităţii de grăsime din produse, pentru a se evita astfel apariţia unor boli periculoase pentru organism.

×
Subiecte în articol: bun de consum