9 aprilie 2008
OMEGA 3. Suplimentele cu acizi graşi omega 3 pot atenua simptomele asociate cu depresia, se arată într-un studiu anglo-iranian. Cercetătorii au demonstrat că cei care au consumat acest tip de suplimente au fost ajutaţi. Simptomele acestora s-au redus cu 50%. Realizarea este cu atât mai mare cu cît pînă acum nu s-a mai realizat nici un studiu care să facă legătura între acizii graşi omega 3 şi depresie. Acest tip de acizi poate fi asimilat şi din peşte, nuci sau seminţe şi sunt benefici şi pentru bolile cardiovasculare, împiedică dezvoltarea celulelor canceroase şi ajută la dezvoltarea fătului în timpul sarcinii. (C.C)
ALIMENTAŢIE. Carenţa de magneziu accelerează procesul de îmbătrînire a celulelor din corpul uman, fapt care ar explica o legătură între lipsa pe termen lung a acestui micronutrient şi riscul crescut de boli asociate cu înaintarea în vîrstă, potrivit unui studiu preluat de AFP. Noul studiu arată că peste 50% din populaţie suferă de un deficit de magneziu din cauza unei alimentaţii dezechilibrate, fapt care contribuie la creşterea riscurilor de maladii cardiovasculare, hipertensiune, diabet, osteoporoză şi anumite cancere. Magneziul contribuie la întreţinerea funcţiilor musculare şi nervoase, stabilizează ritmul cardiac şi fortifiază scheletul. Alimentele bogate în magneziu sunt spanacul, cerealele integrale, bananele, ciocolata etc. (N.C.)
ALIMENTAŢIE. Carenţa de magneziu accelerează procesul de îmbătrînire a celulelor din corpul uman, fapt care ar explica o legătură între lipsa pe termen lung a acestui micronutrient şi riscul crescut de boli asociate cu înaintarea în vîrstă, potrivit unui studiu preluat de AFP. Noul studiu arată că peste 50% din populaţie suferă de un deficit de magneziu din cauza unei alimentaţii dezechilibrate, fapt care contribuie la creşterea riscurilor de maladii cardiovasculare, hipertensiune, diabet, osteoporoză şi anumite cancere. Magneziul contribuie la întreţinerea funcţiilor musculare şi nervoase, stabilizează ritmul cardiac şi fortifiază scheletul. Alimentele bogate în magneziu sunt spanacul, cerealele integrale, bananele, ciocolata etc. (N.C.)
Citește pe Antena3.ro