x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

24 Mai 2008   •   00:00

24 mai 2008



REMEDIU NATURAL. Extractele de plante au capacitatea de a preveni boli metabolice precum diabetul zaharat, obezitatea sau guta. Aşa susţin doi cercetători care fac teste pentru a găsi remedii împotriva acestor maladii periculoase pentru sănătatea noastră. Însă o firmă din industria alimentară a sesizat Asociaţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA cu privire la aceste extracte, susţinînd că nu există nici un temei medical cert care să ateste veridicitatea testelor. FDA va da un răspuns în cinci săptămîni. (N.C.)

POLEMICĂ. Un nivel scăzut de sare în alimente poate creşte riscul de boli cardiovasculare, susţin cercetătorii de la Colegiul de Medicină Albert Einstein din cadrul Universităţii Yeshiva din SUA. Însă majoritatea oamenilor de ştiinţă ţin să îi contrazică pe cei care au efectuat testul, întrucît cele mai multe studii efectuate pînă în prezent au arătat că sarea consumată în cantităţi mari poate fi periculoasă pentru inimă. Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară din Marea Britanie (EFSA) recomandă ca doză zilnică şase grame de sare pe zi pentru un adult şi o cantitate mult mai mică pentru copii. (N.C.)

BENEFIC. Vinul roşu ne poate proteja de cancerul la ficat, sugerează un studiu efectuat de o echipă de cercetători de la Şcoala de Medicină din cadrul Universităţii San Diego din California. Boala ficatului gras non-alcoolic (NAFLD), care acum două decenii era aproape necunoscută, este cea mai comună din SUA, afectînd peste 40 de milioane de adulţi, iar specialiştii estimează că numărul cazurilor va creşte dramatic. Vinul roşu de asemenea poate preveni obezitatea, bolile cardiovasculare şi diabetul. (N.C.)

×
Subiecte în articol: bun de consum